ASELSAN kimin? kime ait? ASELSAN'ın sahibi kim?

Aselsan kimin? kime ait? Aselsan'ın sahibi kim? kimlere ait? sahipleri kimler?
ASELSAN kime ait?
 

Aselsan kimin? kime ait? Aselsan'ın sahibi kim? kimlere ait? sahipleri kimler?


ASELSAN Türkiye'nin en değerli şirketleri listesinde başta geliyor. Peki ASELSAN şirketi kimin, en büyük hissedar kim? ASELSAN şirketinin yükselen hisse değerleri teknoloji ve silah üreticisini bir anda merak konusu yaptı.

ASELSAN KİME AİT?

ASELSAN, Türk Silahlı Kuvvetleri'nin haberleşme ihtiyaçlarının milli imkanlarla karşılanması için 1975 yılında kuruldu. ASELSAN hisselerinin yüzde %84,58'i Türk Silahlı Kuvvetlerini Güçlendirme Vakfı'na (TSKGV) ait. Anonim bir şirket olan ASELSAN hisselerinin yüzde %15,3'lük kısmı ise Borsa İstanbul'da (BİST) işlem görmektedir.


Savunma sanayi alanında teknoloji üreten Türkiye'nin gözbebeği ASELSAN (Askeri Elektronik Sanayii), Salı günü hisselerinde görülen yüzde 8,4'lük bir artışla en değerli şirket oldu. Garanti Bankası ve Koç Holding'i geçerek zirveye oturan ASELSAN'ın piyasa değeri 45 milyar liraya kadar yükseldi. Peki ne oldu da ASELSAN bir anda yatırımcıların gözdesi oldu. Ekonomistler bunun sebebini şöyle özetliyorlar:

* Şirket gelirini 2012-2016 yılları arasında iki katına çıkardı, büyük ihtimalle 2016-2019 arasında da tekrar iki katına çıkaracak. Net gelir ise aynı süre içinde 2,5 kat büyüdü. Bu da hem kârlılığı hem de kârlılık oranı artıyor demek.

Hükümetin iki konuda açık bir stratejisi var:
1) Savunma harcamasını artırmak.
2) Savunma sistemini yerelleştirmek.

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski