Ehliyetsiz araç kullanma cezası 2024 ne kadar?

Ehliyetsiz araç kullanma cezası ne kadar 2024 Ehliyetsiz araç kullanmanın cezası kaç lira? ehliyeti olmayan kişi araç kullanırsa ne kadar cezası var?
ehliyetsiz araç kullanma cezası

Ehliyetsiz araç kullanma cezası ne kadar 2024 Ehliyetsiz araç kullanmanın cezası kaç lira? ehliyeti olmayan kişi araç kullanırsa ne kadar cezası var?


Sürücü Belgesi sahibi olmadan araç kullanan sürücülere cezai işlem uygulanmaktadır. Bu cezalar bazı durumlarda farklılık gösterir, ehliyetsiz araba kullanmayla ilgili detaylar aşağıda paylaşılmıştır.

Ehliyetsiz Araç Kullanma Cezası 2024

Ehliyetsiz araç kullananlar trafik ekiplerince belirlendiği takdirde ceza kesilir. Ehliyetsiz araç kullandığı zaman aynı zamanda araç ruhsat sahibi değilse ayrı bir cezada ehliyetsiz kişiye araç kullandığı gerekçesiyle bir cezada ruhsat sahibine kesilir.

Ehliyetsiz araç kullanmanın cezası

Ehliyetsiz araç kullanan sürücüye 2024 yılında 12.978 TL para cezası uygulanır bu ceza 30 gün içerisinde ödenmesi durumunda %25 indirim uygulanıp 9.733,50 TL ödenmesi yeterlidir.


Ehliyetsiz araç kullanan kişi araç sahibi değilse

Araç sahibine de aynı şekilde 12.978 TL para cezası uygulanır yani toplamda 25.956 TL para cezası uygulanır. Cezanın erken ödenmesi durumunda toplamda 19.467 TL ödenmesi gerekir. Ceza uygulandıktan sonra aracı kullanabilecek ehliyetli şoför yoksa araç bağlanır.

Yetersiz ehliyetle araç kullanma cezası

Ehliyet sınıfına uygun olmayan araç sürülmesi cezası 6.440 TL.'dir.

Ehliyeti yanında bulundurmama cezası

Ehliyeti olup ta ehliyetini yanında bulundurmamanın cezası ise 1.507 TL olarak uygulanmaktadır.

Tarihi dolmuş ehliyetle araç kullanma cezası

Geçerliliği bitmiş ehliyetle araç kullanma cezası ise 2.610 TL.'dir.

Trafik Cezası Nereye Ödenir?

Trafik cezası ödemelerinizi vergi dairesinde veya GİB (internet vergi dairesinden) motorlu taşıtlar ceza ödeme bölümünden kredi kartıyla ödeme yapabilirsiniz. Ödemeler tek çekim olarak yapılmaktadır. Ehliyetsiz olarak yakalanan kişi araç sahibi değilse aynı oranda ceza plaka sahibine yazılır. Plaka sahibi şirket ise bu ceza şirkete yazılır. Ehliyetsiz araç kullanmak ve kullandırmak yasaktır.

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski