Gayretullah neye denir? nedir? Gayretullaha dokunur ne demek?

Gayretullah neye denir anlami, gayretullaha dokunur sözü ne anlama geliyor? gayretullah ne demek kelime anlamı nedir? gayretullah ne için söylenir?
gayretullah anlami


Gayretullah neye denir? anlami, gayretullaha dokunur sözü ne anlama geliyor? gayretullah ne demek kelime anlamı nedir? gayretullah ne için söylenir?


Gayretullah ne demek?

Allah'ın gücüne gitme durumudur. Kimsesizlere, yetimlere ve mazlumlara yapılan kötü muamele ve haklarının yenilmesi durumunda böyle hadiselerin yaşanması olur.


Gayretullah Anlamı

Eskiden, hacca kervanlarla gidilirmiş. Şimdi turizm şirketleriyle olduğu gibi. Gariban görünüşlü bir veliyi de parası olmadığı için kervancı başı bedava kervana almış. Fakat yolda eşkıyalar yollarını kesip her şeylerini almışlar Tam bırakıp gidecekleri vakit o garip kişi eşkıya reisine, "Kervancı başının kuşağında altınlar var" diye ihbarda bulunmuş.

Gerçekten de kuşaktan altınlar çıkınca bir sürü hakaretle bunlar da alınmış. Sonra da çekip gitmişler Kervancı başı bu işe bir mana verememiş. Biraz sonra devletin vazifelileri eşkıyaları tutup getirmişler: "Herkesin nesi varsa gelip alsın!” demişler. Hacı adayları hiçbir şeyleri eksik olmadan eşyalarını geri almışlar Kervancı başı o garibe, “Seni fakir bir veli bildiğim için bedava kervana aldım. Ama sen beni ihbar edip maddî – manevî zarara soktun. Bunu niçin yaptın?" demiş.

O da, "Onlar soygun yaparken bir baktım ki, Gayretullah‘a dokunmayan az bir şey kalmış. Sana son yapılan zulüm ve gadir ile Gayretullah’a dokundu ve hemen çarpıldılar Yoksa iş uzayacaktı. Daha başka bir yerde başka bir zulümle belalarını bulacaklardı; ama sizin mallarınız da heba olup gidecekti. Öyle olmasın, hemen kavuşasınız diye öyle yaptım." dedi.

Demek ki Allah hemen ceza vermiyor Süre veriyor akıllarını başlarına alsınlar istiyor Sonra da hiç ihmal etmeden işlerini bitiriyor.

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski