Gerçek tereyağ nasıl anlaşılır? Doğal tereyağı nasıl olmalı?

Gerçek tereyağ nasıl anlaşılır? hakiki tereyağı kokusu rengi nasıl olmalı? Tereyağının gerçek veya sahte olduğunu anlamak için yöntemler nelerdir? Gerçek tereyağı nasıl belli olur?
gerçek tereyağı nasıl olur?

Gerçek tereyağ nasıl anlaşılır? Doğal hakiki tereyağı nasıl olmalı? Tereyağının gerçek veya sahte olduğunu anlamak için yöntemler nelerdir?


Yemek yaparken sıklıkla kullandığımız tereyağının, son zamanlarda margarinle karıştırılarak üretiliyor olması, tüketicinin canını oldukça sıkıyor. Sahtesi üretilen bu ürünü birkaç yöntemle test etmeniz ve gerçek olup olmadığını öğrenmeniz mümkün.


GERÇEK TEREYAĞ NASIL ANLAŞILIR?

Son zamanlarda her ürünün paketli olanlarıyla karşılaşmaktayız. Haliyle kimyasal ve katkı maddelerini barındıran bu ürünlerin doğal olanını ya da zararsız olanı nasıl anlaşılır?

Yemeklerde margarin yerine kullanılması tavsiye edilen tereyağının faydalarını uzmanlar anlata anlata bitiremiyor. İçeriğinde A, D ve E vitaminleri bulunan tereyağı aynı zamanda bir protein kaynağıdır. Kolestrolü düşürüp güçlü bir antioksidan olan tereyağı, vücuttaki yağ oranını da korumaktadır.

Bu kadar yararlı olan bir besinin faydasını görebilmemiz için, doğalına en uygun şekilde yapılmış ve saklanmış olması gerekir. Gönül rahatlığıyla yemeklerde kullanacağınız tereyağının gerçek olup olmadığını anlamak aslında birkaç yöntemle mümkün.

Gerçek tereyağı anlamanın başlıca yöntemleri;

  • Hakiki tereyağı, sıcak suya atılması halinde tek parça halinde erime özelliğine sahiptir. Bir miktar tereyağı alarak kaynayan suyun içerisine atmanız halinde tereyağı parçalara ayrılmadan tek parça halinde eriyorsa satın aldığınız tereyağını tüketebilirsiniz.
  • Sabit kıvamlı bir yağ çeşidi olan tereyağı, dondurucudan çıkardığınızda oda sıcaklığında erimeyen tereyağı, gerçek tereyağıdır. Oda sıcaklığına çıkardığınız tereyağı, bir süre sonra eriyorsa ne yazık ki hakiki tereyağı değildir.
  • Satın aldığınız tereyağı, tavaya atılması halinde yüksek sıcaklığa maruz kaldığında erirken köpürüyorsa gerçek zeytinyağıdır. Eğer ki tavaya attığınız yağ, köpürmüyorsa sahte tereyağıdır.
  • Satın aldığınız tereyağı tavada erirken, kendi renginden daha koyu bir renk alıyorsa ne yazık ki satın aldığınız yağın rengi katkı maddeleri ile sağlanmıştır.
  • Doğal taze sütlerden elde edilen süt yağından üretilen hakiki tereyağı fiyatları yüksektir.
  • Satın aldığınız tereyağı ürününe bıçak batırmanız halinde tereyağı ürünü küçük parçalara ayrılıyorsa bu hakiki tereyağıdır. Eğer bıçak batırdığınızda tereyağı bütün halinde ayrılıyorsa ne yazık ki bu tereyağı gerçek tereyağı değildir.

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski