Havyar nedir? nasıl elde edilir? Havyarın faydaları nelerdir?

Havyar nedir? nasıl elde edilir? Havyarın faydaları nelerdir? havyar neden elde edilir? Havyar cinsel güce etkisi var mı?
Havyar

Havyar nedir? nasıl elde edilir? Havyarın faydaları nelerdir? havyar neden elde edilir? Havyar cinsel güce etkisi var mı?


Protein ve vitamin bileşimi açısından son derece zengin olan havyar, sağladığı faydalarla olduğu kadar pahalı fiyatıyla da dikkatleri üzerine çekiyor. İnsan sağlığı açısından çok önemli olan omega 3 bileşimini bol miktarda barındıran havyar, çeşitli şekillerde tüketilebiliyor.

Havyar, gastronomide her çeşit balık yumurtasına verilen addır. Bazı balıkların yumurtaları özel bir yiyecek olarak ayrıca değerlidir. Mersin ve çiroz balıkları canlı olarak yakalanır, içlerinden yumurtaları çıkarılır ve karınları dikilerek tekrar suya bırakılır. Bu şekilde, bir balıktan 3-4 kez havyar elde edilebilir. Tuzlanıp kutulanan havyarlar yüksek fiyattan bütün dünyaya satılır.

Siyah havyarın en makbul ve pahalı cinsi beluga havyarıdır. Somondan elde edilen kırmızı havyar ise siyahı kadar değerli değildir.


HAVYAR NASIL ELDE EDİLİR?

Asıl değerli olan taze balıktan yapılan havyardır. Taze balığın havyarını alabilmek için karnı kesilir. Havyar alınır, kesilen karın dikilir ve tekrar balık suya bırakılır. Bu şekilde bir balıktan 3-4 defa havyar elde edilebilir.

HAVYARIN FAYDALARI NELERDİR?

Birçok kozmetik ürününde kullanılan balık yumurtası, cildi yenileyici ve kırışıklık önleyici özelliği sayesinde yaşlanma belirtilerini geciktiriyor. Özellikle açık yaraları iyileştirici etkisi olan havyar, kısa sürede iyileşme sağlıyor.

Havyarın Cinsel Güce Etkisi

Beyin üzerindeki geliştirici ve zihin açıcı etkisi bilinen havyarda, bol miktarda b12 vitamini bulunuyor. Ayrıca tam bir protein deposu olan havyar halsizlik, yorgunluk gibi şikayetlere iyi geliyor ve enerji veriyor. Afrodizyak etkisi ile de harikalar yaratıyor.

 Uyarı: Bu sayfadaki yazılar, sadece bilgi amaçlıdır. Herhangi bir sağlık probleminiz için mutlaka uzman hekimlere başvurunuz..

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski