Rüyada Gemi Görmek ne demek? anlamı nedir?

Rüyada gemi görmek ne demek? gemiyi karada görmek, karaya çekmek, rüyada denizde gemi, rüyada batan gemi görmenin anlamı nedir?
Rüyada Gemi


Rüyada gemi görmek ne demek? gemiyi karada görmek, karaya çekmek, rüyada denizde gemi, rüyada batan gemi görmenin anlamı nedir?


Rüyada gemi görmek

Cehalet ve fitneden kurtaran İslam dinine yorumlanır. İslami yorumcular rüyada görülen gemiyi imanlı insanların cehennemden kurtaracak doğru yola yorumlamıştır.

Rüyada gemi görmek nedir

Keder, üzüntü, darlık sıkıntı, hastalık, veya yokluk içinde olan kişi için, kurtuluşu işaret rivayet eder..

Gemi, zor işlerin kolaylaştırılmasına, ağır yükleri taşıyan binek hayvanına ve korktuğu şeyden emin olmaya, bazen de mescide, insanların toplandığı alış veriş yapılan çarşı ve pazar olarak ta yorumlanır. Rüyada görülen gemi veya gemiler, Hz. Peygamberin (S.A.V.) ehli beytine, sohbet etmeye yorumlanmaktadır.

Rüyada Gemiyi Karada Görmek

Gemiyi karada gören kişi, maddi, darlıklarının sona ereceği, kurtuluşa yaklaştığı zamanın yakın olduğuna işarettir.

Rüyada Gemiyi Karaya Çekmek

Rüyasında kişi gemiyi karaya çektiğini görmüşse, inandığı din den şüpheye düşer, namus kavramında azalma ve hayatına aykırı sürdürür.

Rüyada Ermiş Kimselerle Gemiye Bindiğini Görmek

kendisini erenlerden birisi ile birlikte gemiye binerken gören kişinin, yaşantısında güzel gelişmeler olacak, hayat telaşesi, darlık, sıkıntı, yokluk günlerinin sona yaklaştığının işaretcisidir. Allah (cc) günahlarını affeder.

Rüyada Hızır Aleyhisselam İle Gemiden İnmek
Rüyayı gören o kimse huzura erer ve düşmanlarından kurtulur, güçlenir, uğradığı haksızlıklardan ve iftiralardan kurtulur.

Rüyada Denizde Giden Gemi Görmek
Rüyada deniz kenarında olduğunu ve denizde sakin, güzel giden bir geminin gittiğini görmüşse, sadece kişi için değil bütün insanlar için hayırlı, yolculuğa, evinden uzak olan kimseler içinde evine döneceğine, bazen de bu rüya, deniz aşırı yaşayan birinden haber alınacağına tabir edilir.

Rüyada Hasta Birinin Ölüyle Gemiye Binmesi
Hasta Birinin Ölüyle Gemiye Bindiğini görmüşse, kişi kötülüklerden hasetlerden ve fesatlıklardan kurtulur.

Rüyada öğrenci olan birisi, hasta olmasına rağmen gemiye binmişse; bir alim, bilge bir kişi ile fikir alır sohbet eder ve kendisini cahillikten kurtarır ilgi duyduğu bir ilmi öğrenir.

Borçlu bir insan da hasta halde gemiye binmişse, borcunu öde, kederinden ve üzüntüsünden kurtulur.

Geçim sıkıntısı çeken biri bu rüyayı görmüşse, aynı şekilde Allah (C.C.) tarafından rızık kapısı açılır, sıkıntısı biter.

Rüyasında İşinden Alınmış Birinin Gemiye Binmesi

İşinden el çektirilmiş birisi gemiye bindiğini görse, Atanacağı yeni bir göreve, atandığı yeni makamı önemli ve görevi eski işine göre, daha büyük, kapsamlı olacağına, gördüğü gemi nekadar sağlam ve büyükse o kadar sorumlulukları çoğalır. Rüyada görülen geminin kıyıdan uzaklığı ise, kişinin görev süresinin uzunluğuna, Aynı rüyayı memur, olamayacak insan görmüşse, kurtulacağı bir korku, sıkıntı, içinde yer alır.

Çok hasta olan Hayatının sonunun geldiğini düşünene biri düşünde gemiye bindiğini görmüş ise, kişinin ömrünü uzayacağına yorumlanır.

Rüyasında geminin batmasını ve bir tahtaya tutunarak kurtulduğunu görmek , Çalıştığı işinden çıkarılma korkusu veya iş kazası gibi tehlikeler atlatıp sıkıntılar arkasından tekrara işlerin yoluna gireceğine yorumlanır.

Rüyasında Batan geminin, tahtalarının denize dağıldığını gören kişi, aile yakınlarının birinin başında bir belanın olduğuna rivayet eder. Gemi batması, kazasız yapılan yolculuk olarakta tabir edilir..
Rüyada boş gemi görülmesi, ticaret hayatında kazanç demektir.

Rüyasında Yelkenli İle Denizi Geçtiğini Görmek

Kendisine üzüntü ve keder isabet edecek tehlikeli bir iş yapar.

Rüyada deniz kenarında olduğunu ve denizde bir geminin güzel bir şekilde gittiğini görmesi, her açıdan ve herkes için hayırlıdır.

Bekar biri rüyasında bir gemi satın aldığını görse, evlenir. Rüyada görülen geminin küreği, onu elinden gören kimse için ilmi ifade eder.

Rüyasında havada giden gemiye bindiğini gören kimse; ölür.

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski