Rüyada Ölü Görmek ne demek? ölüm rüya tabirleri

Rüyada ölü görmek, ölmüş birini görmek, ölmüş adam, ölü bir kadın görmek, rüyada ölünün dirildiğini görmek, ölü gömmek ne demek? ölüp tekrar dirilmek
Rüyada Ölü

 

Rüyada ölü görmek, ölmüş birini görmek, ölmüş adam, ölü bir kadın görmek, rüyada ölünün dirildiğini görmek, ölü gömmek ne demek? ölüp tekrar dirilmek


Rüyada ölü görmek, sevilen bir kişinin geleceğini haber verir. Ölü diri getirir. Rüyada ölü görüldüğünde korkulmamalıdır. Çünkü ölü hayra yorulur. Rüyada ölü görmek uzun bir ömrün işarettir. Ölü bir kimseyi görmek; sosyal, Aile ve iş hayatında meydana gelecek hayırlı haberlere ve güzel işler yapılmasına işaret eder. Rüyada, ölmüş bir yakının, aile bireyinin, görülmesi Rüya sahibi için rızk, güç, hayırlı ve uzun bir ömür demektir. Rüyada ölü birini görmenin farklı anlam ve açıklaması:

Rüyada ölüp Dirilmek

Rüyada kendinin ölüp dirildiğini görmek; isteklerinize kavuşacağınıza işaret eder.

Rüyada Ölü Birine Bir Şey Vermek, Almak

Bolluk içinde yaşayacağına

Rüyada Ölü bir kadını doğururken görmek

Uzun süredir görülmeyen bir akrabadan haber alınacağına,

Rüyada Ölmüş bir adam görmek

Sevilen bir dostu kaybetmeye

Bir ölünün tekrar dirildiğini görmek

Güzel bir haber almaya ve bozulan işlerin tekrar yoluna gireceğine işarettir.

Rüyada Ölmek

Ölmek dince eksikliğe ve itikat bozukluğuna; yolculuğa, bir yere taşınmaya yahut yoksulluğa yahut evlenmeye yorumlanır. Ölüm bazen uzlete, rahata kavuşmaya yahut şerefe; ani ölüm yoksul için zenginliğe, zengin için yoksulluğa, Ölmek, bir hatadan yahut günahtan pişman olmaya, ölüm belirtileri olmadan, uyurken hastalanmaksızın öldüğünü görmek ömrünün uzun olmasına yorumlanır.

Bir şeyden korkan yahut üzüntü ve sıkıntı içinde olan kimsenin öldüğünü görmesi hayra ve esenliğe,

Rüyada Ölü Olduğunu Görmek

Ölü olduğunu görmek sevince ve imrenilecek güzel bir duruma gelmeye,

Rüyasında Ölüm anı ve onun sıkıntılarını çektiğini görmek çıkar için insanlara zulmetmeye yorumlanır. Bazen ölüm anı dinde tartışmaya, ev taşınmaya, borç ödemeye, evlenmeye, misafiri hazırlamaya, bir sanattan diğer sanata geçmeye yahut haklardan istifade etmeye işaret eder.

Ölü üzerine feryat ederek ağlamak vaaz ve nasihate, bu ağlamayı dinlemek çirkin koku yayan bir yeri açmaya ya da çalgı aletlerinin çalındığı bir merasimde bulunmaya; bir fitne çıkarmaya da tabir edilir.
Rüyada ölü ardından ağlamak

Rüyada ölü ardından üzüntüyle sesli de olsa ağladığını görmek sevinç ve sürura işaret eder. Ölü üzerine ücretle ağlayan kadınları görmek durumun değişmesine, çirkin amellere tabir edilir.

Ölerek Toprak zeminde çıplak kaldığını görmek yoksulluğa, bir yatağın üzerinde kendini böyle görmek dünyasının iyileşmesine, bir sedir üzerinde ölüp çıplak kaldığını görmek şeref ve rütbeye çıkar.

Rüyada Ölü Gömmek

Rüyada öldüğünü, tabuta konarak omuzlar üzerinde mezara götürüldüğünü fakat defnedilmediğini görmek dünyaca yücelmeye ve büyük bir mevkie geçmeye işaret eder. Defnedilmiş ise dünyanın kendisine galip gelmesine, Ölüp de defnedildiğini görmek tövbe etmeden vefata yorumlanır.

İsmail El Es'as'a göre; rüyasında bir ölünün namazda ayakta durduğunu görmek, onun yasadığı zaman çok ibadet etmiş olduğuna yorumlanır. Bir ölünün dirilerek sağ iken namaz kıldığı yerde namaz ekildiğini görmek, onun iyi bir halde olduğuna delalet eder.

Ebu Sait El Vaiz'e göre; bir ölünün dirildiğini gören, iyiliğe ulaşır. Ümit etmediği bir yerden sevinç duyar. Bir ölünün kendisine bir şey söylediğini görmek, o şeyin aynen çıkacağına işarettir.

Bir ölünün üzerinde taç ve mühürler ve buna benzer şeyler olduğunu veya yüksek bir yer üzerinde oturduğunu görmek, onun ahirette iyi halde olduğuna işarettir.

Bir ölünün arkasında yeşil elbise görmek, onun şehit olarak öldüğüne tabir edilir. Bir ölüyü güler yüzlü ve fakat sessiz ve sakin görmek, o ölünün kendisine dualar gönderildiğinden dolayı hayır içinde olduğuna yorulur.

Ölünün kendisi ile ağız kavgası ettiğini görmek, günaha girdiğine; bir ölünün kötü sözlerle kendisine nasihat ettiğini görmek, rüya sahibinin günah işlediğine işaret eder.

Ölünün kendisini dövdüğünü görmek, günahkâr olduğuna; bir rivayete göre, yolculuktan habere, borcunu ödemeye yahut elinden çıkmış bir şeyi tekrar elde edeceğine işarettir.

Rüyada Zengin Ölü Görmek

Ölünün zengin olduğunu görmek, Allah (cc) indinde iyiliğe bir ölünün fakir olduğunu görmek, bu rüyanın aksine; eğer ölü dindar bir kişi ise, ahirette rahatına tabir edilir.

Birçok tanınmış ölünün, mezarlarından kalkıp, sevinçli bir halde olduklarını görmek, ölmüş sandığı islerinin yeniden düzelip bundan hayır ve menfaat geleceğine ve şansının yenileşeceğine delalettir.

O ölüyü kederli ye elbiseleri eski ve yırtık görmek eğer evladı ve akrabaları varsa, fakirliğe düşeceklerine ve günahkâr olacaklarına işarettir. Birçok tanınmamış ölüyü mezarlarının üzerinde ayakta durduklarını görmek, o yer halkının şiddete kapılacaklarına ve içlerinden kötü insanlar çıkacağına delalet eder.

Rüyada ceddi veya ceddinin ceddi veyahut cet dedesinin dirildiğini görmek, rüya sahibinin uzun ömürlü olacağına, içlerinde doğruluğuna ve dünyada iyilik göreceğine işarettir.

Rüyada anne ve babasının dirildiğini görmek iyidir. Oğlunun dirildiğini görene, beklemediği bir yerden bir düşman çıkar.

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski