Spermi etkileyerek gebelik şansını artıran mucize besinler

sperm kalitesini arttıran besinler, sperm sayısını arttırmak için neler yenmeli? hangi gıdalar tüketilmeli? spermi arttıran besin listesi.
sperm kalitesini arttıran besinler


spermi etkileyerek gebelik şansını arttıran mucize besinler, sperm kalitesini arttıran besinler, sperm sayısını arttırmak için neler yenmeli? hangi gıdalar tüketilmeli? spermi arttıran besin listesi.


Sperm sayısını ve hareketliliğini arttıran besinler

Sperm üretimi için midye

Midye en zengin çinko kaynaklarındandır. Çinko sperm üretiminde önemli bir yere sahiptir. Günde 15 mg çinko yeterli olmaktadır. Ayrıca kabak çekirdeği ve ahtapot da zengin çinko kaynağıdır.

Antioksidan için siyah çikolata

Siyah çikolata sperm ve semen hacmini iki katına çıkartabilen bir amino asit içerir. Aynı zamanda antioksidandır. Antioksidanlar toksin ve hava kirliliğiyle bağlantılı erkek kısırlığından sorumlu serbest radikallere karşı güçlü bir silahtır.

Sperm hareketi için sarımsak

Sarımsak mükemmel şekilde bebek şansınızı artırır. İki sihirli element içerir; Allicin ve Selenyum. Bunlar cinsel organa gelen kan akımını artırarak sperm hasarını önlerler ve antioksidan özellikleri dolayısıyla sperm hareketini artırırlar. Günde 1 ya da 2 diş tüketilmesi yeterli olacaktır.


Hacim için kuşkonmaz

Serbest radikallere karşı diğer bir silahımız kuşkonmazdır. Bol miktarda C vitamini içerir, semen volümünü ve sperm hareketlerini artırır.

Sperm sayısı için ceviz

Omega 3 yağ asitleri hem sperm sayısını hem de genital bölgeye gelen kan akımını artırır. Ceviz mükemmel bir omega 3 kaynağıdır. Hem ara öğün hem de gıdalarla alınabilir.

Libido artırıcı muz

Muz, libidoyu artırır ve içerdiği bromelain adı verilen enzim sayesinde seks hormonlarını düzenler. Ayrıca vücudun sperm üretme kabiliyetini artıracak C, A ve B1 vitamini içerir.

Brokoli

A vitamini eksikliği düşük üreme kapasitesiyle bağlantılıdır. A vitamini eksikliği spermleri ağır kanlı ve miskin yapar. Kırmızı biber, ıspanak ve kayısı da A vitamini içerir.

Testosteron için ginseng

Ginseng hem afrodizyaktır hem de genital bölgeye gelen kan akımını artırır. Erektil (sertleşme) sorunlarını da gidermekte faydalıdır. Çayla ya da kurutulmuş olarak tüketilebilir.Op. Dr. Betül Görgen, öncelikle eşinizin yeterince egzersiz yaptığından emin olmanızı istiyor. Çünkü araştırmalar, aşırı kilolu ya da obez erkeklerin kilo verdikten sonra sperm sayılarının artığını gösteriyor.

Yumurta

Yumurta, sperm sayısını arttırmaya yardımcı olmanın yanında, sperm kalitesini arttırmak için de harika bir seçenek olarak kabul edilmektedir. Yumurta; protein ve E vitamini ile doludur ve hücreleri, erkeklerde sperm sayısını azaltabilen serbest radikallere karşı korur. Kahvaltı sofralarının ve sporcu beslenmesinin vazgeçilmez gıdalarından biri olan yumurta, sperm sayısını ve doğurganlığı arttırmak için en verimli gıdalardan biridir. İçinde, sperm kalitesi ile ilişkilendirilen çinko, demir, D vitamini, B6 ve B12 vitaminleri ile doludur.

Domates

Hemen her yemekte ve salatalarda lezzetli ve renkli bir malzeme olarak kullandığımız domatesin içeriğindeki likopen, domatesin kırmızı renginden sorumlu bir besin maddesidir. Domates, en yüksek likopen içeriğine sahiptir. Likopen artışı ile sperm sayısı arasında yapılan çalışmalar, bu ikili arasında bilimsel bağlantılar bulunmuştur. Likopenin, erkeklerde prostat hastalığına yakalanma riskini azalttığı da bilinmektedir

Somon

Amerika’da yapılan bir çalışma; somon gibi yağlı balıkları tüketen erkeklerin, kırmızı et yiyen erkeklere göre daha fazla sperm sayısı ve daha kaliteli spermlere sahip olduğunu ileri sürmüştür. Ayrıca, yine aynı çalışmada, işlenmiş et tüketen erkeklerin en düşük sperm sayısına sahip olduğunu göstermiştir. Bu veriler, işlenmiş etlerdeki koruyucu maddelerin, sperm kalitesini doğrudan etkilediğini göstermektedir. Dolayısıyla, somon gibi yağlı balıklar yönünden zengin bir beslenmenin, sperm kalitesini önemli ölçüde arttırdığı görülmektedir.

Yaban Mersini ve Türevleri

Erkek kısırlığı söz konusu olduğunda, yaş önemli bir faktör olsa da; yaban mersini, nar ve orman meyveleri gibi antioksidanlar yönünden zengin besinleri içeren bir beslenme, sağlıklı sperm hücrelerine sahip olmanın anahtarıdır.

Keçiboynuzu

Keçiboynuzu, genellikle pekmez olarak kullanılır. Sağlık yararları oldukça fazladır. Beyin, kalp ve damar dostudur. Bol miktarda lif içeriği ile de sindirime yardımcı olur. Ayrıca, erkeklerde iktidarsızlığa faydalı olduğu da bilinmektedir. Keçiboynuzu; vücudu güçlendirir, sperm miktarını ve kalitesini arttırır ve kısırlık için de hayati öneme sahiptir.

Kabak Çekirdeği ve Fındık

Kabak çekirdeği, başta çinko olmak üzere çok çeşitli besin maddeleri ile doludur. Çinko, sperm sağlığınızda önemli bir rol oynamaktadır ve ayrıca, güçlü sperm üretimi için de gereklidir. Çinko içeriği yüksek besinler, erkeklerde testosteron hormonu seviyelerinin artmasına da yardımcı olur. Ve, testosteron seviyeleri arttıkça, erkeklerde sperm sayısında da artış görülür. Vücutta çinko depolamak için, çinko yönünden zengin besinleri günlük olarak tüketmeye özen gösterin. Kabak çekirdeği, düzenli olarak çinko almanın lezzetli, pratik ve ekonomik bir yoludur.

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski