Src Belgesi Nedir, Nasıl Alınır? Sınavsız Src belgesi alınabilir mi?

Src Belgesi nedir? Src belgesi fiyatı nedir? src kursları, src1, src2, src3, src4, src5 nedir? hangi araçlar için gerekir? src kursu fiyatları ne kadar?
SRC belgesi


Src Belgesi nedir? Src belgesi fiyatı nedir? src kursları, src1, src2, src3, src4, src5 nedir? hangi araçlar için gerekir? src kursu fiyatları ne kadar?

reklam sponsorluk

Ehliyeti olanların, ticari araçları kullanabilmesi için alması gereken belge türü ise Src belgesi. Src belgesi sahibi olanlar ticari amaçlı araçları sorunsuz bir şekilde kullanabilir.

SRC belgesi alabilmek için öncelikle muafiyetli ya da sınavlı yani kurslu olma durumunuza bakılır ve başvurunuz sırasında buna göre işlemleriniz gerçekleştirilir. Şayet 25 Şubat 2003 tarihinden önce ehliyet almış iseniz TC. Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı tarafından yapılan sınava ve herhangi bir kursa girmeye gerek kalmadan SRC belgesi alabilmeniz mümkün. Fakat bu tarihten sonra Ulaştırma Bakanlığı tarafından yetkilendirilen kurumlardan herhangi birisine başvuru yapıp, yeterli eğitimi alan ve başvuru şartlarını karşılayan kişiler daha sonra Ulaştırma Bakanlığı'nca yapılan SRC belgesi sınavı üzerinden 100 üzerinden 60 puan alan adaylar SRC belgesi almaya hak kazanırlar.

SRC BELGE ÇEŞİTLERİ

  • SRC1 Uluslararası Yolcu Taşımacılığı
  • SRC2 Yurt İçi Yolcu Taşımacılığı
  • SRC3 Uluslararası Eşya-Kargo Taşımacılığı
  • SRC4 Yurt İçi Eşya-Kargo Taşımacılığı
  • SRC5 Tehlikeli Madde Taşımacılığı

SRC Belgesi Almak İçin Gerekli Olan Evraklar

- Diploma Örneği
- Nüfus Cüzdanı Fotokopisi (T.C. Kimlik Numarası Yazılı).
- Ehliyet Fotokopisi
- Vesikalık Fotoğraf (4 adet)

Sınavsız SRC Belgesi nasıl alınır? başlıklı yazımıza da göz atabilirsiniz..
SRC belgesi olmadan araç kullanma cezası başlıklı yazımıza da göz atabilirsiniz..

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski