Kask takmama cezası 2024 ne kadar? Kasksız motor kullanma cezası

Trafikte kask takmama cezası 2024 ne kadar? Kasksız motosiklet kullanmanın cezası kaç lira? kask takma zorunluluğu ne kadar cezası vardır?
Kask Takmama Cezası

Trafikte kask takmama cezası 2024 ne kadar? Kasksız motosiklet kullanmanın cezası kaç lira? kask takma zorunluluğu ne kadar cezası vardır?


Kasksız motor kullanma cezası 2024

Motosiklet kullanıcılarının koruma başlığı ve gözlüğü yolcuların ise başlığı bulundurması zorunludur. Aksi halde para cezası kesilmektedir. Bunun yanında da sürücüler için ceza puanı uygulanır. Trafik cezası madde 78/1-b’de açıkça belirtildiği üzere;

Motosikletlerde sürücülerin koruma başlığı ve gözlüğü, yolcuların ise koruma başlığı bulundurmaması ve kullanmamasının cezası 2024 yılı için 691 TL olarak belirlenmiştir. Cezayı tarafınıza tebliğ edildikten sonra 30 gün içinde öderseniz %25 indirimden faydalanırsınız ve 518,75 TL olarak ödeme yaparsınız. Ayrıca sürücülere de 15 ceza puanı kesilir.

Elektrikli bisikletlerde kask takmak zorunlu mudur?

Elektrikli bisikletlerde de sanılanın aksine kask takma zorunluluğu bulunmaktadır. Bu sebepten dolayı elektrikli bisiklet sürücüleri, sürüş esnasında kask kullanmadıkları tespit edilirse yukarıda vermiş olduğumuz miktarlarda ceza ödemek zorunda kalacaklardır.

Bisiklet kullanırken kask takmak zorunlu mudur?

Bisikletler için de tıpkı motosiklet ve elektrikli bisiklet kullanırken olduğu gibi kask takmamız durumunda düşme anlarında bizi yaralanmalardan büyük ölçüde koruyacaktır. Ancak bisiklet kaskı takmamanın trafik kanunlarında herhangi bir cezası bulunmamaktadır.

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski