Canan Kaftancıoğlu kimdir? kaç yaşında? aslen nereli?

Canan Kaftancıoğlu kimdir, aslen nereli, kaç yaşında? eşi kim? çocuğu var mı? çocukları kim? biyografisi ve hayatı hakkında kısa bilgi.
Canan Kaftancıoğlu

Canan Kaftancıoğlu kimdir, aslen nereli, kaç yaşında? eşi kim? çocuğu var mı? çocukları kim? biyografisi ve hayatı hakkında kısa bilgi.


Canan Kaftancıoğlu Kimdir?

Canan Kaftancıoğlu, 1972’de Ordu'nun Mesudiye ilçesi, Çiftlik Sarıca köyünde doğmuştur. İlkokul öğretmeni bir baba ve ev hanımı bir annenin ikinci çocuğudur. İlk, orta ve lise eğitimini Ordu'da tamamladıktan sonra 1995’te İstanbul Tıp Fakültesi’nden mezun oldu. Türkiye İnsan Hakları Vakfı’nda vaka taraması yaptığı “İşkence Olgularının Adli Tıbbi Değerlendirilmesi” teziyle ihtisasını tamamladı. Sivas Suşehri Devlet Hastanesi'nde acil hekimi olarak görev yaptığı dönemde Dr. Ali Naki Kaftancıoğlu ile tanıştı ve 2001'de evlendi.


2011-2012 yılları arasında Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İstanbul basın, kültür ve iletişimden sorumlu il başkan yardımcılığı, 2012-2014 yıllarında ise il başkan vekilliği görevlerini yaptı. 2014 Seçimlerinde Maltepe Belediye Başkan Adayı oldu. 13 Ocak 2018’de yapılan CHP İstanbul 36. Olağan İl Kongresi'nde İstanbul il başkanı seçildi.

Canan Kaftancıoğlu'nun CHP İstanbul il başkanı olduktan sonra sosyal medyadaki paylaşımları nedeniyle hakkında soruşturma açıldı.

Toplumsal Bellek Platformu'nun kurucuları arasında yer aldı. Faili meçhul cinayetleri işlediği "Benim Babam Bir Kahramandı" isimli derleme kitabı bulunmaktadır. Ümit Kaftancıoğlu Öykü Yarışması düzenleme komitesindedir. Birleşik Haziran Hareketi Yürütme Kurulu üyesidir.

Canan Kaftancıoğlu'nun eşi kim?

Ümit Kaftancıoğlu’nun oğlu Ali Naki Kaftancıoğlu ile evlidir Çağım Işık isminde bir kızı vardır.

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski