Kaktüs meyvesi, Dikenli incir, Hint inciri, Frenk yemişi faydaları

Kaktüs meyvesinin faydaları nelerdir? Frenk meyvesi neye iyi gelir? Kaktüs meyvesi cinsel gücü arttırır mı?
kaktüs meyvesi

Kaktüs meyvesi, Dikenli incir, hint inciri, Frenk yemişi faydaları nelerdir? Frenk meyvesi neye iyi gelir? Kaktüs meyvesi cinsel gücü arttırır mı?


Son yıllarda pazar tezgahlarında sıklıkla karşılaştığımız kaktüs meyvesi ya da diğer ismiyle dikenli incir güçlü bir antioksidan. Akdeniz ve Ege bölgesinde yetişen kaktüs meyvesi faydaları ise saymakla bitmiyor. Dikenli incir, Hint inciri, Frenk yemişi gibi isimlerle de anılan kaktüs meyvesinin faydaları..

Sıcak iklime sahip bölgelerden yetişen kaktüs meyvesi şifalı bir meyve türü olarak karşımıza çıkıyor. İbn-i Sina'nın en faydalı meyve türlerinden birisi olarak tanımladığı kaktüs meyvesinin faydaları saymakla bitmiyor. Frenk yemişi, dikenli incir gibi isimlerle de anılan kaktüs meyvesinin faydaları neler?

İçeriğinde bol miktarda C vitamini barındıran kaktüs meyvesi bu özellikleri ile güçlü bir antioksidan etkisi yaratıyor.

GÖZALTI ŞİŞLİKLERİNE İYİ GELİYOR

Cildi güzelleştirme özelliği ile dikkat çeken kaktüs meyvesinin kırışıklar ile savaşmada da oldukça etkili bir meyve. Araştırmacılara göre kaktüs meyvesi cilt güzelliğine olan etkisinde aloe veradan daha etkili bile olabiliyor. Kaktüs meyvesinin özellikle göz altı şişlikleri için kullanımı yaygın.


CİNSEL GÜCÜ ARTIRIYOR

Afrodizyak etkisi olan kaktüs meyvesi bazı bölgelerde cinsel gücü arttıran ilaç olarak kullanılıyor. Düzenli olarak tüketildiğinde özel hayatınız üzerinde olumlu etkilerini göreceksiniz.

BAĞIRSAK FONKSİYONLARINI DÜZENLİYOR

Günde 2-3 adet tüketildiğinde bağırsak fonksiyonlarını düzenleyen kaktüs meyvesi sindirim sistemi üzerinde de oldukça şifalı bir meyve türü olarak karşımıza çıkıyor.

YORGUNLUK VE HALSİZLİĞE BİREBİR

İbn-i Sina'nın en faydalı meyve türlerinden birisi olarak gördüğü kaktüs meyvesi özellikle yaz aylarında görülen yorgunluk ve halsizliğe iyi geliyor.

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski