Oyuncu Kenan İmirzalıoğlu kimdir? aslen nereli? kaç yaşında?

Oyuncu Kenan İmirzalıoğlu kimdir? aslen nerelidir? kaç yaşında? boyu kilosu kaç? evli mi? eşi kim? biyografisi ve hayatı hakkında bilgiler.
kenan imirzalıoğlu

Oyuncu Kenan İmirzalıoğlu kimdir? aslen nerelidir? kaç yaşında? boyu kilosu kaç? evli mi? eşi kim? biyografisi ve hayatı hakkında bilgiler.


KENAN İMİRZALIOĞLU KAÇ YAŞINDA?

Kenan İmirzalıoğlu 18 Haziran 1974 tarihinde Ankara'nın Bala ilçesine bağlı Üçem köyünde dünyaya gelmiştir. Ailesinin soyu Bozulus Türkmenleri'nin Tabanlı aşiretine dayanır. 17. yüzyıl sonunda Celali İsyanları sebebiyle Erzurum'un Horasan yöresinden göç ederek Balâ havalisine yerleşen Balâ ilçesi ve Üçem Köyünü kuran bir aileden gelir.

Kenan İmirzalıoğlu 1.91 m. boyunda, 85 kilo ve ikizler burcudur.


Babası Mustafa İmirzaloğlu, annesi Kırıkkale ilinin Keskin ilçesinin İğdebeli köyünden Yıldız İmirzalıoğlu'dur. Üç çocuklu ailenin en küçük çocuğu olan İmirzalıoğlu'nun Derviş adında bir ağabeyi, Zübeyde Yasemin adında bir ablası vardır. Eski Ankara milletvekili İbrahim İmirzalıoğlu, Kenan İmirzalıoğlu'nun amcasıdır.

12 yaşına kadar Üçem köyünde yaşadıktan sonra, Orta ve lise öğrenimini Ankara'da yaşayan teyzesinin yanında tamamlamıştır. Ankara Çankaya Bahçelievler Deneme Lisesi'nden mezundur. Yüksek öğrenimini İstanbul'da Yıldız Teknik Üniversitesi Matematik bölümünde tamamlamıştır.

Üniversite yıllarında mankenliğe başlamış, 1997 yılında 10. Best Model of the World (Dünyanın En İyi Mankeni) yarışmasında Türkiye'yi temsil ederek birinci olmuştur. Dizi ve sinema oyunculuklarında, Mertlik ve intikam peşinde koşan karakterleri canlandırmasıyla tanındı. Deli Yürek, Ezel ve Karadayı dizilerindeki rolleri ile Türkiye'de popüler olmuştur.

Fakir bir gencin sınıf atlama mücadelesini anlatan Deli Yürek adlı dizide Yusuf Miroğlu karakterini canlandırdı ve tüm ülkede tanındı. Deli Yürek dizisi 1998-2002 yılları arasında yayımlandı. İmirzalıoğlu, 2001 yılında dizinin devamı niteliğindeki Deli Yürek: Bumerang Cehennemi adlı sinema filminde de aynı rolü canlandırdı.


2003-2005 yılları arasında Show TV'de yayımlanan Alacakaranlık adlı polisiye dizide Uğur Yücel ile başrolü paylaştı. Uğur Yücel'in yazıp yönettiği Yazı Tura filminde askerlikte yaşadığı travmaları atlatamayan Cevher adlı karakteri canlandırdı.

2005-2007 arasında Show TV'de yayımlanan Acı Hayat adlı drama dizisinde Mehmet Kosovalı rolünü; çizgi filmden uyarlanan Son Osmanlı Yandım Ali adlı sinema filminde Külhanbeyi Ali rolünü canlandırdı. Kabadayı adlı filmde Şener Şen ve Aslı Tandoğan ile başrolleri paylaşan sanatçı; 2009'da yönetmenliğini Uğur Yücel'in yaptığı Ejder Kapanı adlı filmde Akrep Celal rolünü üstlendi.

2009-2011 yılları arasında yayımlanan ve çok popüler olan Ezel adlı dizideki rolü ile Türkiye'de çok popüler oldu. 2012'de Osman Sınav'ın yönetmenliğini üstlendiği, Uzun Hikâye adlı sinema filminde oynadı. Ay yapım firması ile çekecekleri yeni dizi için 2012'de yaptığı 4.000.000$'lık ücret anlaşmasının Türkiye'de bir dizi oyuncusu için en yüksek ücreti olduğu duyurulan İmirzaloğlu, Karadayı dizisinde başrol üstlendi.


İmirzalioğlu, Peyami Safa'nın eserinden sinemaya uyarlanan Cingöz Recai filminde başrol oynadı. 2018 yılında yayımlanan Mehmed: Bir Cihan Fatihi adlı tarihî dizide Fatih Sultan Mehmed'i canlandırdı.

İmirzalıoğlu, 5 Ekim 2019'dan itibaren Kim Milyoner Olmak İster? televizyonda yarışma programının sunuculuğunu üstlenmektedir.

kenan imirzalıoğlu ve eşi sinem kobal
kenan imirzalıoğlu ve eşi sinem kobal

Kenan İmirzalıoğlu'nun eşi kim?

Kenan İmirzalıoğlu, 14 Mayıs 2016'da kendisi gibi oyuncu Sinem Kobal ile evlendi. Çiftin Lalin (2020) ve Leyla (2022) isminde iki kızları bulunmaktadır.

- Sitemizde biyografisi yer alan diğer Oyuncular için tıklayın..


KENAN İMİRZALIOĞLU DİZİLERİ VE FİLMLERİ

  • 1998-2002 - Deli Yürek - Yusuf Miroğlu Dizi
  • 2001 - Hayat Bağları - Kendisi Dizi
  • 2001 - Deli Yürek Bumerang Cehennemi - Yusuf Miroğlu Film
  • 2003-2005 - Alacakaranlık - Ferit Çağlayan Dizi
  • 2004 - Yazı Tura - Cevher Film
  • 2005-2007 - Acı Hayat - Mehmet Kosovalı Dizi
  • 2005 - Zağara Ve Diğerleri - Polis Dizi
  • 2006 - Son Osmanlı Yandım Ali - Ali Film
  • 2007 - Kabadayı - Devran Film
  • 2009 - Ejder Kapanı - Akrep Celal Film
  • 2009-2011 - Ezel - Ezel Bayraktar Dizi
  • 2012 - Uzun Hikaye - Bulgaryalı Ali Film
  • 2012-2015 - Karadayı - Mahir Kara Dizi
  • 2017 - Cingöz Recai - Recai Film
  • 2018 - Mehmed Bir Cihan Fatihi - II. Mehmed Dizi

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski