Kütahya Hava Er Eğitim Tugay Komutanlığı Nasıl Bir Yer?

Kütahya hava er eğitim tugay komutanlığı nerede adresi yol tarifi hakkında bilgi..
Kütahya hava er eğitim tugay komutanlığı

Kütahya hava er eğitim tugay komutanlığı nerede adresi yol tarifi, kütahya hava er eğitim tugay komutanlığı dağıtım nereye gönderir Kütahya hava acemi birliği hakkında bilgiler.


Kütahya Hava Er Eğitim Tugay Komutanlığı

Ülkemizde havacı er ve erbaşların eğitim gördüğü tek komutanlıktır. 16 bölükten oluşan komutanlık oldukça kalabalık bir asker grubunu barındırır. Bu nedenle burada eğitim gören askerlerin tecrübeleri de düştükleri birliğe göre farklılık gösterir. Bazı birliklerdeki askerler son derece rahat bir acemilik yaşarken bazı birliklerdeki askerler ne yazık ki aynı şansa sahip olamıyor.

Kütahya Hava Er Eğitim Tugay Komutanlığında yalnızca uzun dönemler değil, kısa dönem ve bedelli askerlik yasasından faydalananlar da eğitim görüyor. Askerler dönemlerine bağlı olarak farklı bölüklerde eğitim alsalar da yemekhane, kantin gibi ortak noktalarda tüm erbaş ve erlerin buluşması kaçınılmaz olduğundan çeşitli tatsız durumlar da yaşanabiliyor.

Kütahya Hava Er Eğitim Tugay Komutanlığı Usta Birliğine Nereye Gönderir?

Acemi birliğini Kütahya Hava Er Eğitim Tugay Komutanlığında tamamlayanlar usta birliği için Türkiye’deki tüm hava komutanlıklarına gönderilebilirler. Bu komutanlıktan usta birliğine gönderilecek olan askerlerin, hava komutanlığı bulunan tüm il ve ilçelere gönderilme ihtimali bulunuyor. Dolayısıyla acemiliklerini burada yapan askerlerin hangi bölgelerde hava komutanlıkları olduğuna bakmaları, usta birliği için gönderilmeleri muhtemel şehirler hakkında fikir sahibi olmalarını sağlayacaktır. Bu bağlamda Kütahya Hava Er Eğitim Tugay Komutanlığının başlıca,

Ankara,
Kayseri,
Eskişehir,
Konya,
Balıkesir,
ve Diyarbakır şehirlerine asker gönderdiği bilinmektedir.

Acemiliğini tamamlayan erbaş ve erler bu illerle birlikte havacı birliği bulunan tüm il ve ilçelere gönderilebilir.


Birlik Hakkında Bilinmesi Gerekenler

Kütahya’da askerlik yapacakların en çok zorlanacağı konuların başında hava koşulları geliyor. Karasal iklime sahip Kütahya’da kış aylarında sıcaklık -16 dereceyi bulabiliyor. Ayrıca komutanlığın yüz ölçümünün oldukça geniş bir alana yayılmış olması sebebiyle, bölükler arasında bile farklı hava sıcaklıklarına maruz kalınabiliyor. Bu nedenle Kütahya Hava Er Eğitim Tugay Komutanlığında acemilik yapacak olan asker adaylarının yanlarında içlik, termal çorap ve kar maskesi gibi malzemeler götürmesinde fayda var.

Birlikte bedelli askerlik yapanlar, 10 ila 12 kişilik koğuşlarda kalıyorlar. Bu durum kağıt üzerinde rahat görünse de herkesin sağlığına çok özen göstermemesinden dolayı kalan kişi sayısına bağlı olmaksızın bir kişi hastalandığında bütün koğuş, hatta bölük hastalanabiliyor.

Birliğe teslim olmadan önce eğer düzenli olarak kullanmanız gereken ilaç varsa mutlaka reçetenizi ve raporunuzu yanınızda götürün. Eğer reçeteniz olmadığı halde girişte yapılan aramada üzerinizde ilaç bulunursa bu ilaçlara el konuluyor.

Komutanlıkta verilen yemeklerle ilgili tecrübelerini aktaranlar, yemeklerin genelde lezzetli olduğunu söylüyor. Ancak birliğin nüfusundan dolayı yemek sırasında uzun bir süre beklemeniz gerekebilir.

Birlik içerisinde para gönderim ve alımı için kullanıma açık ATM’lerin yanı sıra banka şubesi de bulunuyor.

Bunların haricinde birliğe teslim olurken size Askercell satmaya çalışanlardan uzak durmanız öneriliyor. Bu kişilerin asker olmadığı ve acemileri korkutarak Askercell satmaya çalışan GSM şirketi promotörleri olduğu belirtiliyor.

Kütahya Hava Er Eğitim Tugay Komutanlığına Nasıl Gidilir?

Kütahya Hava Er Eğitim Tugay Komutanlığında askerlik yapacak olan yükümlüler, şehre hem kara, hem hava hem de demir yolu ile ulaşım imkanına sahip.

Kara yolu ile ulaşım: Oldukça merkezi bir konumda bulunan Kütahya, hemen hemen tüm otobüs firmalarının geçiş güzergahındadır. Özellikle Ankara, Eskişehir, İzmir, Muğla araçlarının ara duraklarından biri olan Kütahya;
  • İstanbul’a 330 kilometre,
  • Ankara’ya 315 kilometre,
  • Antalya’ya 368 kilometre,
  • Konya’ya 328 kilometre uzaklıktadır.

Bu mesafeler baz alındığında şahsi araçla Kütahya’ya ulaşım;
  • İstanbul’dan 4 saat,
  • Ankara’dan 3,5 saat,
  • Antalya’dan 4,5 saat,
  • Konya’dan 4 saat sürmektedir.

Otobüs firmalarının ara durak ve yolcu sayısına bağlı olarak bu sürelerde birkaç saatlik farklar olabilir.

Demir yolu ile ulaşım: Ankara, İzmir, İstanbul güzergahlarında kalan Kütahya’ya, bu illere düzenlenen tren seferleriyle kolaylıkla ulaşım sağlanabilir. Kütahya Tren Garı’na vardıktan sonra 15 dakikalık bir yürüyüşle komutanlığa gidilebilir veya ulaşım için toplu taşıma araçları kullanılabilir.

Hava yolu ile ulaşım: Kütahya Zafer Havalimanı’na İstanbul, Trabzon ve Diyarbakır’dan çeşitli uçuş firmaları tarafından belli zaman aralıklarında seferler düzenlenmektedir. Ancak Kütahya’ya gerçekleştirilen uçuşların büyük bölümü aktarmalı olduğu için yakın bölgelerden gelecekler için kara yolu veya demir yolu seyahati daha uygun bir tercih olacaktır. Zafer Havalimanı’na vardıktan sonra tugaya ulaşmak için yarım saatlik bir kara yolu seferi gerçekleştirmek gerekiyor.

Kütahya Hava Er Eğitim Tugay Komutanlığı İletişim Bilgileri

Adres: Hava Er Eğtim Komutanlığı, Alayunt Yolu, 1. Km. Kütahya Merkez Telefon: 02742716070

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski