Muskat ( Hint cevizi ) nedir? faydaları ve zararları nelerdir?

Muskat nedir? Muskat hint cevizi faydaları nelerdir? muskat al Muskat neye iyi gelir? Muskat rendesi, muskat cevizi nasıl rendelenir?

Muskat nedir? Muskat hint cevizi faydaları nelerdir? muskat al Muskat neye iyi gelir? Muskat rendesi, muskat cevizi nasıl rendelenir?


Geleneksel Hint Mutfağında en çok kullanılan baharatlardan olan muskat son yıllarda Türk mutfağında da kullanılmaya başlandı. Muskat uykusuzluktan cilt sağlığına kadar birçok probleme şifa oluyor. Doğru kullanıldığında sayısız faydası olan muskat fazla tüketildiğinde de zararlı olabiliyor.

Aromatik özelliği ile bilinen muskatın bilinen bazı faydalarının yanında zararları da bulunuyor. Muskatı tüketirken son derece dikkatli olunmalı ve fazla tüketiminden kaçınılmalıdır. Afrodizyak etkisi de bulunan muskatın aşırı tüketimi halüsinasyona hatta zehirlenmeye neden olabilir.


MUSKAT NEDİR?

Muskat, halk arasında küçük Hindistan cevizi olarak da anılan, tropik bir ağaç ve onunla aynı adı taşıyan meyvesi diyebiliriz. Endonezya'nın yağmur ormanlarında yetişen ve küçük hindistan cevizi olarak bilinen muskat, keskin bir tada sahip.

MUSKAT NASIL KULLANILIR?

Muskat doğru şekilde kullanıldığı zaman sağlığa sayısız faydalar sağlar. Özellikle Hindistan'da yetiştirilen muskat Hollanda ve Türkiye'de son zamanlarda popülerliğini arttırmıştır. Muskatın tazesini yemeklerinize rendeleyerek kullanabilir, tozunu da yemeklerde tatlılarda, içeceklerinizde kullanabilirsiniz.

HALÜSİNASYONA NEDEN OLUYOR?

Büyük miktarda kullanılırsa yüksek olan afrodizyak etkisi tehlike çanları çaldıran bir baharat. Muskat, aroması ve lezzetiyle fırında makarna, hünkârbeğendi, karnabahar suflesi ve patates püresi tariflerine aroması ile lezzet katar. Muskatı tüketirken aşırıya kaçmak tehlikeli olabilir. En hafif etkisi halüsinasyon, en ağır etkisi ise zehirlenme olabilir.


İŞTE MUSKATIN FAYDALARI


- Mentol benzeri bileşene sahip olan muskat, yemeklere baharat olarak eklendiğinde ağrı kesici özelliğe sahiptir.

- Lif içeriği sayesinde sindirim sistemine yardımcı olur.

- Yorgunluk ve stres durumlarında tüketildiğinde muskat beyin uyarıcı olarak etkili olur.

- Toksinlerin böbreklerden atılmasına yardımcı olan muskat, böbrek taşı oluşumunu da engeller.

- Aynı zamanda karaciğerin temizlenmesinde de önemli işleve sahiptir.

- Antibakteriyel özelliği ile muskat, diş eti ve ağız yaralarının iyileşmesinde oldukça etkilidir.

- Kozmetik sektöründe kakao yağı yerine tercih edilen muskat, siyah nokta ve aknelerin temizlenmesinde yardımcı olur.

- Ağız kokusu ve kötü nefesin tedavisinde etkili olan muskat, birçok diş macunu bileşeninde bulunur.

- Kan damarlarını rahatlatan muskat, kan basıncının düzenlenmesinde rol oynar.

- İçerisinde bulunan myristicin enzimleri ile Alzheimer hastalığının tedavisinde belleği artırıcı rol oynar.

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski