Sivilce nasıl geçer? Sivilceden kurtulmak için neler yapılır?

Sivilce nasıl geçer? Sivilcelerden kurtulmak için neler yapılır? Sivilceya karşı doğal korunma yöntemleri nelerdir? Sivilceyi geçirmenin yolları nelerdir?
Sivilce nasıl geçer?

Sivilce nasıl geçer? Sivilcelerden kurtulmak için neler yapılır? Sivilceye karşı doğal korunma yöntemleri nelerdir? Sivilceyi geçirmenin yolları nelerdir?


SİVİLCE NASIL GEÇER?

Özellikle ergenlik dönemlerinde genç erkeklerin ve genç kızların en büyük sorunlarından biri olan sivilceler iltihaplı ve iltihaplı olmayanlar olarak ikiye ayrılır. Tıkanmış gözeneklerden dolayı oluşan bu sivilceleri geçirmenin de pek çok yolu var.

Vücudun belli yerlerinde çıkan ama özellikle yüzde çıktığında oldukça rahatsız bir görüntü sergileyen sivilceler gözeneklerin tıkanmasından meydana gelir. İltihaplı ve iltihaplı olmayan olarak iki gruba ayrılan sivilceleri basit bir kaç yöntemle geçirmekte mümkün.

İltihaplı sivilce şişme, kızarıklık gösterir. Yağ ve ölü cilt hücreleri ile derinden tıkanmış gözeneklerden oluşur. Komedonal sivilce olarak da bilinen iltihap olmayan sivilce ise cilt yüzeyine daha yakındır ve bakteri içermez.

Sivilcelerin tedavisi için öncelikle türlerini öğrenip, ona göre bir tedavi yöntemi seçmekte fayda vardır. Farklı iltihaplı sivilce türlerine farklı tedaviler gerektirdiği için iltihaplı sivilce türünü doğru tanımlamak gerekiyor.


Sivilcelerde 4 ana tip vardır Bunlar; İltihaplı sivilceler, Püstüller (iltihaplı sivilcelere benzer ancak daha büyüktür), Nodüller (irin dolu şişlikler, cildinizin yüzeyinin altında bulunur) ve Kistik sivilcelerdir (en şiddetli iltihaplı sivilce türü, irin doludur ve dokunduğunda genellikle büyük ve acı verir)

İltihaplı sivilceler vücudun genellikle boyun, göğüs, omuzlar, üst kollar ve gövde de oluşur. İltihaplı sivilcelerde vücutta yayılabilme özelliği vardır. Sahip olduğunuz sivilce türüne bağlı olarak, doktorunuz daha güçlü reçete tedavilerine geçmeden önce reçetesiz (OTC) tedavilerden başlamanız gerekebilir.

Sivilcelerini patlatmamanız önerilir. Çünkü sivilce içerisinde pis bakteriler vardır. Sivilcelerinizi patlatırsanız, bu bakteri diğer gözeneklerin içine girer ve bu durumda sivilcenin yayılmasını sağlarsınız.

Madeleb Krem ne işe yarar? başlıklı yazımıza da göz atabilirsiniz..

Sivilceden kurtulmak için yapılması gerekenler

  • Bir süre cildinizi dinlendirin ve makyaj yapmayın. Tıkalı gözenekler cildinizde daha fazla sivilce oluşmasına neden olur.
  • Yağlı beslenmede mümkün olduğunca kaçının. Günde en az 9 bardak su tüketin. Su hem vücudunuzda hem de cildinizde biriken toksinlerin dışarı atılmasını sağlar.
  • Yapılan klinik araştırmalarda sütün erkek cinsel hormonlarını uyararak testosteron ve androjenler insülinle birlikte kötü sivilcelere neden olduğunu ortaya çıkmıştır.
  • Yeşil çay, serbest radikallerle savaşan tonlarca antioksidan içerir; serbest radikaller, ciltteki yaşlanma belirtilerinden sorumlu olabilecek hücreleri etkiler.
  • Her gün düzenli olarak sağlıklı yeşil sebze tüketmeye çalışın.
  • Omega-3 gibi sağlıklı yağlar, iltihaplanma ile mücadeleye yardımcı olur. Düzenli olarak Omega-3 alın.


Omega-3 bakımından zengin besinler

- Balık, özellikle somon, sardalye ve ringa balığı.
- Tohum ve kuruyemişler, özellikle keten tohumu.
- Yapraklı yeşillikler, özellikle ıspanak ve roka.
- Cilt sağlığı için etkili olan E vitamini birçok sivilce hastalığında tedavi edici olarak kullanılmaktadır.
- Yüzünüzü gereğinden fazla yıkamak yalnızca cildiniz kurutacaktır, bu da yüzünüzün daha fazla yağ üretmesine sebep olur. Cildinizi mümkün olduğu kadar nemli tutmaya çalışın.
- Uykusuzluk, sağlık üzerinde strese neden olduğu için sivilceyi artırabilir. Düzenli olarak yastık kılıfınızı değiştirin. Yağı emmek için yastık kılıfınızı havluyla da sarabilirsiniz.
- Aşırı sıcak ve soğuk cildinizde aknelere neden olabilir. Yaz kış güneş kremi kullanmayı ihmal etmeyin. Güneş kremi kullanırken cilt temizliğine de dikkat etmeniz gerektiğini unutmayın. Aksi takdirde gözenekleriniz tıkanabilir ve sivilce oluşabilir.

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski