Cimer Şikayet Hattı Numarası kaç? e-devlet CiMER başvuru ekranı

Cimer şikayet hattı numarası kaç? ALO 150 e-devlet CiMER başvuru ekranı Cimer şikayet başvurusu e devlet nasıl yapılır? Cumhurbaşkanlığı şikayet hattı.
cimer başvuru

Cimer şikayet hattı numarası kaç? ALO 150 e-devlet CiMER başvuru ekranı Cimer şikayet başvurusu e devlet nasıl yapılır? Cumhurbaşkanlığı şikayet hattı.


CİMER BAŞVURU

CİMER şikayet randevusu almak artık E-Devlet üzerinden kolay bir şekilde gerçekleşiyor. Cumhurbaşkanlığına vatandaşların iletmek istedikleri şikayetler, CİMER aracılığıyla birlikte iletilebiliyor.

CİMER şikayet başvurusu nasıl olur?

Bu platforma vatandaşlar şikayetlerini yazıyorlar ve CİMER, yani Cumhurbaşkanlığı İletişim Merkezi tarafından cevap veriliyor. Bizzat Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatı ile hayata geçirilen Cumhurbaşkanlığı İletişim Merkezi yani CİMER ile vatandaşların çözüme kavuşmayan sorunları kalmayacak.

CİMER sadece bir şikayet hattı olarak da hizmet vermiyor. Vatandaşlar aynı zamanda önerilerini ve isteklerini de kolaylıkla dile getirebiliyorlar. Vatandaşlar çeşitli yollarla Cimer'e ulaşabiliyor. e-devlet üzerinden bu sisteme ulaşabildikleri gibi telefon, faks ve posta yoluyla da Cimer'e erişim sağlayabiliyorlar.

Cimer Şikayet Hattı Alo 150

Cimer'e iletmek istediğiniz şikayetlerinizi ALO150 üzerinden kolayca iletebilirsiniz. ALO 150 ile direk Cumhurbaşkanlığı İletişim Merkezine bağlanır ve yetkili personellere şikayetlerinizi bildirebilirsiniz.

CİMER BAŞVURUSU İÇİN TIKLAYINIZ



CİMER BAŞVURUSU NASIL YAPILIR?

Cumhurbaşkanlığı İletişim Merkezi yani CİMER üzerinden şikayet, öneri ve isteklerinizi dile getirmek için üç farklı yol bulunmaktadır. Öncelikle Cumhurbaşkanlığı resmi İnternet sitesi üzerinde yer alan CİMER Başvuru Formu kullanılarak başvuru yapılabilir.

Aşağıda vermiş olduğumuz bağlantı sayesine resmi İnternet adresine giriş yapmanızın ardından karşınıza çıkacak olan ad, soyadı ve TC. kimlik numarası alanlarını doldurarak kimlik doğrulaması yapmanız gerekmektedir. Ardından da tüm şikayetlerinizi ilgili alandan dile getirebilirsiniz. Yapmış olduğunuz başvurular 30 gün içerisinde cevaplanmak durumundadır.

Bunun haricinde geçmiş yıllarda hayatımıza giren E-Devlet kapısı ile de Cumhurbaşkanlığına öneri ve şikayetlerinizi iletebilirsiniz. Bunun için bir E-Devlet Şifresi sahibi olmanız ve aşağıdaki bağlantıdan sisteme giriş yapmanız gerekmektedir. Ardından tüm şikayetlerinizi dile getirebilirsiniz.

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski