Ehliyet e-Sınav sonuçları sorgulama ekranı

ehliyet e-sınav sonuçları nasıl öğrenilir? ehliyet e sınav sonuç sorgulama e devlet ehliyet sınavı sonuç sorgulama sayfası ekranı
ehliyet sınav sonuçları


ehliyet e-sınav sonuçları nasıl öğrenilir? ehliyet e sınav sonuç sorgulama e devlet ehliyet sınavı sonuç sorgulama sayfası ekranı

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından ehliyet almak isteyen sürücü adaylarına uygulanan E Sınav sonuçları merak konusu olmaya devam ediyor. E sınav olarak değişen ehliyet sınavının sonuçları, internet üzerinden sorgulanabiliyor. Ehliyet e sınav sonuçları nereden öğrenilebilecek? İşte, o konu hakkında bazı bilgiler.

EHLİYET E-SINAV SONUÇ

Ehliyet almak üzere Milli Eğitim Bakanlığının e-Sınav sürecine dahil olan binlerce sürücü adayı, sonuçları sorgulamaya başladı. Ehliyet sınav sonuçları nasıl öğrenilir? e-Sınav sonuçları için sorgulama ekranı.

EHLİYET E-SINAV SONUÇLARI İÇİN TIKLAYINIZ


SÜRÜCÜ ADAYLARI 4 DERSTEN SORUMLU

Ehliyet almak isteyen sürücü adayları, sertifika türlerine göre; “M”, “A1”, “A2”, “A” ,“B1” “B” “D1” “D” “C1” “C” ve “F” sertifika sınıfı türlerine ait;

- İlk Yardım
- Trafik ve Çevre
- Araç Tekniği
- Trafik Adabı derslerinden sorumlu olacak.

TOPLAM 50 SORU YÖNELTİLİYOR

Sınav kapsamında adaylara, ilkyardım dersinden 12, trafik ve çevre dersinden 23, araç tekniği dersinden 9, trafik adabı dersinden ise 6 soru yöneltiliyor.

Toplam 50 soru için sürücü adaylarına verilen süre 60 dakikadır.

TEORİK EĞİTİMİ TAMAMLAYAN ADAYLAR E-SINAV RANDEVUSU ALABİLİR

Sürücü kursları tarafından verilen teorik eğitimleri tamamlayan adaylar, sınav ücretini yatırdıktan sonra e-sınav randevu sistemi üzerinden randevularını alabilecek.

İlk e-sınavda başarısız olan adayların ikinci sınava katılım hakkı için ilk sınav ile arasında en az 15 gün geçmiş olması şartı aranacak.

SINAVLAR HAFTANIN 7 GÜNÜ GERÇEKLEŞTİRİLİYOR

Adaylar, 81 ilde açılan e-sınav salonlarında haftanın 7 günü randevulu sistem üzerinden sınavlara dahil olabilecek.

RANDEVULAR SINAVA 4 GÜN KALA DEĞİŞTİRİLEBİLECEK

E-Sınav başvurusunda bulunup randevusu onaylanan sürücü adayı, randevu sistemi tarafından belirlenen e-sınav tarihinden en az 4 (dört) gün önce randevusunu değiştirebilecek.

Kursiyerin belirlenen tarih ve saatte sınava girmesi zorunlu olacak. Aksi takdirde kursiyer 1 (bir) sınav hakkını kullanmış sayılacak.

SÜRÜCÜ ADAYLARI EKRANA DOKUNARAK CEVAPLAYACAK

e-Sınav Uygulama Kurallarını okuyup onaylayan sürücü adayları, kendilerine özel tahsis edilen dokunmatik bilgisayar ile sınava başlayıp, tüm işaretlemeleri ekrana dokunarak yapıyor.

Soru sayısı ve sınav süresi kursiyerin kullandığı bilgisayar ekranında yer alıyor. Kursiyer isterse sınav süresi tamamlanmadan sınavı bitirebilir. Bu durumda e-sınav yazılımı kursiyerden iki defa onay alır, bu işlemden sonra sınav sonlandırılır ve kursiyerin sınava tekrar dönmesi mümkün değildir.

SINAV SONUÇLARI ANINDA ÖĞRENİLEBİLİYOR

Sınavın ardından sürücü adayları sınav binasında bulunan sonuç bilgisayarından sınav sonucunu öğrenebilmektedir. Ayrıca adaylar sınav sonucunu esinav.meb.gov.tr adresinden T.C. Kimlik no ile öğrenebilir.

Direksiyon Sınavı Sonuçları:

Direksiyon uygulama sınavı sonuçları hiçbir sitede yayınlanmamaktadır. Kursiyerler Direksiyon sınavı sonuçlarını sadece kayıtlı oldukları sürücü kursunu arayarak öğrenebilmektedir.

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski