Evde karbonatla diş beyazlatma nasıl yapılır?

Evde diş beyazlatma nasıl yapılır? karbonatla diş nasıl beyazlatılır? karbonat ve limon suyu ile kolay diş beyazlatma yöntemi.
diş beyazlatma


Evde karbonatla diş beyazlatma nasıl yapılır? karbonatla diş nasıl beyazlatılır? karbonat ve limon suyu ile kolay diş beyazlatma yöntemi.



Evde Kolay Diş Beyazlatma

Dişlerimiz görünüşümüz hakkında çok şey anlatır. Dünyanın dört bir yanında yüz binlerce insan dişlerini beyazlatmak için diş bakımı yaptırmaktadır. Ancak diş beyazlatmak için pahalı işlemler yaptırmaktansa yalnızca mutfağınızdaki ürünlerden yararlanmak mümkün! Üstelik diş minenizin zarar görmemesi de cabası.

Kahve, çay, kırmızı şarap, kola gibi içeceklerin düzenli tüketilmesi dişlerin sararmasına ve dişte leke oluşumuna neden olur. Bu gibi koyu renkli içecekler dişlerinizin beyazlığının kaybolmasına yol açmaktadır. Aynı şekilde sigara içmek de dişleri sarartır.

Karbonat ise orta şiddetli soyucu bir maddedir, bu sebepten ötürü diş lekelerini söküp atarak dişin beyazlatılması için doğal bir tedavi görevi görür. Özellikle tartar oluşumunu, diş plaklarını ve diş lekelerini önler ve renk eşitsizliğini düzenler.

Karbonatın düzenli kullanımı ağız sağlığı ve temizliği için de yararlıdır zira karbonat ağzınızdaki bakteri dengesini de düzenler ve diş çürükleri ile diş eti iltihabını önler. Yani hayalini kurduğunuz o beyaz ve parlak dişlere kavuşmak için çözümü karbonatta bulabilirsiniz.
Karbonatla diş beyazlatma yöntemleri

1) Karbonat ve su

Küçük bir fincanın içerisine yarım çay kaşığı karbonat ve birkaç damla su katın ve macun kıvamına gelene dek karıştırın. Bir diş fırçası kullanarak bu macunla dişlerinizi fırçalayabilirsiniz. Daha iyi bir sonuç almak için dişinizi fırçalamadan önce kağıt havlu ile dişlerinizi silerek fazla tükürükten kurtulmalısınız.

Dişlerinizi bu macunla yalnızca iki dakika fırçalayın. Her zaman fırçaladığınız şekilde fırçalamanız uygun olacaktır. Dişlerinizi iki dakikadan fazla fırçalamayın, karbonat hafif tahrip edici bir madde olduğundan diş minesi erozyonuna yol açabilir ve bu dişiniz için zararlıdır.

Yumuşak bir diş fırçası kullanın ve nazikçe fırçalamaya özen gösterin. Daha sonra ağzınızı normal su ile çalkalayarak tükürün. Bir kez daha ağzınızı su ya da gargara ile çalkalayarak iyice temizleyin. Bu işlemi 2-3 hafta boyunca 2 günde bir uygulayabilirsiniz. Ancak daha sonra kullanmayı kesmelisiniz, aksi halde dişiniz zarar görebilir.

2) Karbonat ve diş macunu

Her zaman kullandığınız diş macununa karbonat ekleyerek etkisini artırabilirsiniz, karbonatı diş beyazlatmak için kullanacaksanız en güvenli yollardan biri budur. Diş macunu zaten dişlerinizi korur ve diş minesini güçlendirir, karbonat ise hafif aşındırıcı özelliği sayesinde dişteki lekeleri söküp atar.

Bir kasenin içinde 1 çorba kaşığı karbonatın içerisine 2 çorba kaşığı diş macunu karıştırın. Bu ikisini karıştırarak macun kıvamına getirin. Karışımı diş fırçanız aracılığıyla alın ve bu macun ile 2 dakika süresince dişlerinizi fırçalayın.

Ağzınızı normal su ile iyice çalkalayın, ağzınızda karbonat kalmamasına dikkat edin. Bu işlemi 1-2 ay boyunca haftada 2 ya da 3 kez tekrarlayabilirsiniz. Kısa zamanda gözle görünür bir değişiklik yakalayacaksınız.

3) Karbonat ve hidrojen peroksit

Hidrojen peroksit yani oksijenli su beyazlatıcı, renk açıcı bir maddedir ve diş beyazlatmada kullanılması son derece güvenlidir. Bu madde ayrıca birçok diş beyazlatıcı piyasa ürününde de bulunur ve ağızdaki bakterileri öldürerek ağız sağlığını da iyileştirir.

Oksijenli su ve karbonatı karıştırmak ise dişte leke yapan moleküllerin parçalanmasını sağlar ve diş yüzeyindeki lekeleri yok eder. Böylece bu lekeler fırçalama ile söküp atılmış olur. 1 çorba kaşığı karbonat ile 2 çorba kaşığı %3’lük oksijenli su solüsyonunu küçük bir kasede karıştırın ve macun haline getirin.

Diş fırçanızı kullanarak bu macunla dişlerinizi iki dakika kadar fırçalayın, 2 dakikayı geçirmemeye özen gösterin. Ardından bol su ile ağzınızı iyice çalkalayın ve ağzınızda karbonat kalmamasına dikkat edin. Gözle görünür bir beyazlık fark edeceksiniz. Bu işlemi 8-10 hafta boyunca haftada iki kez uygulayabilirsiniz.

4) Karbonat ve limon suyu

Limon suyu çok işlevli bir maddedir ve birçok ev tedavisi yönteminde kullanılır, buna evde diş beyazlatma da dahildir. Belli önlemler alındığı sürece limon suyunun diş beyazlatmada kullanılmasının hiçbir yan etkisi bulunmamaktadır.

Limon suyunda bulunan sitrik asit renk açıcı bir maddedir ve diş beyazlatmada iyi sonuçlar verir. Bunun için 1 çorba kaşığı karbonat ve 1 çorba kaşığı taze sıkılmış limon suyunu küçük bir kasede karıştırın.

Macun kıvamına gelene dek karıştırdıktan sonra diş fırçası yardımı ile bu macunu dişlerinize sürüp 2 dakika nazikçe fırçalayın ve ağzınızı bol su ile çalkalayın. Ağzınızda karbonat ve limon suyu kalmamasına özen gösterin.

Bu işlemi her 2-3 ayda bir uygulamak güvenlidir. Bu yöntem dişlere kullanılır kullanılmaz bir beyazlık verir ve oldukça etkilidir. Eğer bu yöntemi daha sık kullanmak istiyorsanız karışımı hazırlarken içine 1 çorba kaşığı da normal su ekleyerek kullanın.

5) Karbonat ve Hindistan cevizi yağı

Hindistan cevizi yağı ağız sağlığı için son derece faydalı bir üründür. İçerisinde bulunan laurik asit zararlı bakterileri öldürerek ağız temizliğinde etkili bir rol oynar. Karbonat ile bir araya geldiğinde ise hem sağlıklı hem de güvenli bir diş beyazlatma yöntemi olarak kullanılabilir. Üstelik diş minesine de zarar vermez.

Bir kase içerisine 1 çorba kaşığı karbonat ve 1 çorba kaşığı Hindistan cevizi yağı koyup macun kıvamına gelene dek karıştırın. Ancak bu işlemden önce katı halde olan Hindistan cevizi yağını biraz ısıtarak eritmelisiniz.

Diş fırçası kullanarak bu macunla dişlerinizi 2 dakika boyunca nazikçe fırçalayın. Ardından normal su ile ağzınızı çalkalayarak karbonat kalıntılarından kurtulun. Bu işlemi 1-2 ay boyunca haftada 2 ya da 3 kez tekrar edebilirsiniz. Aradaki farkı göreceksiniz.

6) Karbonat, çilek ve tuz

Çilek her ne kadar açık kırmızı renkli bir meyve olsa da içeriğindeki askorbik asit sayesinde doğal bir renk açıcı görevi görür, bu sebeple diş beyazlatmada kullanılabilir. Karbonat ve tuz ile karıştırıldığında ise mükemmel bir diş beyazlatma kürü sunar.

Limon suyu ile yapılan yöntemde olduğu gibi, bu yöntemde de bazı önlemler almalısınız.

Bu sebepten ötürü dişlerinizi ve diş minesini hasardan korumak için bu yöntemi yalnızca ayda 2 kere uygulamanız gerekiyor. 2 haftada bir uygulamak ideal olacaktır.

2-3 adet büyük boy çileği kaşığın arkası ile ezin. İçerisine 1 çorba kaşığı karbonat ekleyin ve iyice karıştırın. Daha sonra bir tutam tuz ekleyin ve yeniden karıştırın.

Bir diş fırçası yardımıyla bu macunla dişlerinizi 2 dakika kadar fırçalayın. Ardından bol su ile ağzınızı iyice çalkalayın ve kalıntı kalmadığından emin olun.
Karbonatla diş beyazlatmak zararlı mıdır?

Sağlıklı dişler ve besin alerjisi bulunmayan kişiler için yukarıdaki yöntemlerin uygulanmasında bir sakınca yoktur. Ancak eğer diş ya da diş eti hassasiyetiniz ya da sorunlarınız varsa bu yöntemleri uygulamadan önce diş doktorunuza danışmak en iyisidir.

Diş beyazlatma yöntemlerini uygularken normal diş fırçalama rutini aksatılmamalıdır ve dişler normal diş macunu ile sabah ve akşam fırçalanmalıdır. Eğer diş teli kullanıyorsanız ya da dişleriniz bir yapıştırıcı ile damağınıza yapıştırıldıysa bu yöntemleri kullanmamalısınız.

Bu karışımları hazırlarken olabildiğince pürüzsüz ve macun kıvamında olmasına dikkat edin, zira partiküllü yapı diş minesine zarar verebilir. Ayrıca bu karışımlarla diş fırçalarken 2 dakikadan fazla tutmamaya dikkat etmek gerekir, yoksa diş etleri ve diş minesi aşınabilir.

Bu yöntemler tariflerinde belirtildiği sıklıkta kullanılmalıdır, aksi halde yararı olmadığı gibi ağız sağlığınız için zararlı olacaklardır. Karbonatın fazla kullanılması diş minesinde erozyona ve diş hassasiyetine yol açabilir.

Eğer karbonatla diş beyazlatma yöntemleri size uygun gelmediyse dişlerinizi toz zerdeçal ya da muz kabuğu ile beyazlatmayı da deneyebilirsiniz. Ayrıca çilek, elma, çiğ havuç, kereviz ve mısır gibi gıdaları tüketmek de dişlerinizin kendiliğinden beyaz kalmasına yardımcı olacaktır.

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski