Küffar ne demek? Küffar kelimesinin anlamı nedir?

Küffar nedir? Küffar ne demektir?
Küffar

Küffar ne demek? Küffar kelimesinin anlamı nedir?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, cuma namazını kıldığı Büyük Çamlıca Camii’nde vatandaşlara seslendi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ne demişti?

Erdoğan yaptığı konuşmada, “Sevgili kardeşlerim, öncelikle cumanız mübarek olsun. İshak Hocanın az önce okuduğu, ‘Vellezine meahü eşiddau alel kuffari’, kuffara karşı şiddetli olmamızı rabbim bizlere emrediyor. O bizler kim, Muhammed ümmeti. Dolayısıyla kendi aramızda da merhametli olmamızı bize emrediyor. Kendi aramızda merhametli olacağız, kuffara karşı da şiddetli olacağız, Suriye’de olduğu gibi...” dedi. Cumhurbaşkanı Erdoğan konuşmasının devamında Saff Suresi’nden bir bölüm okuyarak, “İnşallah Suriye’de Rabb’im bizlere vadetti; ‘Nasrun minallahi ve fethun karib ve beşşiril mu’minin.’(Allah’tan yardım ve yakın bir fetih. Müminleri müjdele). Şu anda olduğunu gördük. Görüyoruz. Ve Allah’ın izniyle göreceğiz. Cuma bayramınız mübarek olsun” dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın cuma namazı sonrası yaptığı "Küffara karşı şiddetli olacağız" açıklamasından sonra Küffar kelimesinin anlamı merak edilmeye başlandı, Peki küffar ne demek?

KÜFFAR NE DEMEK?

Müslüman olmayanlar, kâfirler anlamına gelmektedir.

KÜFFAR KELİMESİNE ÖRNEK CÜMLELER

«Allâh Teâlâ, insan vücûdunda sırtı, kâinatta ise toprağı en kuvvetli olarak yarattı. İnsanın sırtı ile toprağın birbirlerine değmesi, bu iki kuvvetin bir araya gelmesi demektir. Böylece, Pâdişâhımızın sırtının toprağa gelmesi ile bu iki kuvvet birleşmiş olmaktadır. Dolayısıyla bu rüyâdan, İslâm’ın temsilcisi olan Pâdişâhımız’ın, küffâra karşı zafer kazanacağı anlaşılmaktadır...»

Rasûlullah (s.a.v) Efendimiz, buyuruyor; “Herhangi bir topluluğa benzemeye çalışan, onlardandır.” (Ebû Dâvûd, Libâs, 4/4031) Bugün globalleşen dünyada her şey değişti. Televizyon, internet birçok şeyi menfî yönde etkiledi. Maalesef, müslümanlar da farkında olmadan ehl-i küffârı taklît yoluna gitti.


Cihangir Sultan I. Murad Hân’ın Kosova önlerindeki şu duâsı, acziyetini îtiraf ile yapılan duânın berekâtına ne muhteşem bir örnektir:

“Yâ İlâhî! Mülk de, bu kul da Sen’indir. Ben âciz bir kulum. Benim niyetimi ve sırlarımı en iyi Sen bilirsin ki, mal ve mülk maksadım değildir. Yalnız Sen’in rızânı isterim..

Yâ İlâhî! Bu mü’min askerleri küffâr elinde mağlûb edip helâk eyleme!.. Onlara öyle bir zafer lutfet ki, bütün müslümanlar bayram etsin! Dilersen o bayram gününde şu Murad kulun yolunda kurbân olsun!..

“Muhammed, Allâh’ın Rasûlü’dür. O’nunla beraber olanlar, küffâra karşı pek çetin, kendi aralarında ise gâyet merhametlidirler…” (el-Fetih, 29)

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski