PH Nedir? Ne anlama gelir? PH Değerleri Tablosu

PH Değerleri


Ph nedir ne anlama gelir? PH değerleri tablosu, Ph ne Demek, Kanda pH nedir, Kanın pH değeri, İdrarda pH nedir, Ph değeri Kaç Olmalı, Ph cetveli nedir

Organlarımızın pH dereceleri küçük farklılıklar gösterse de bedenimiz için ideal ortam hafif alkali olandır. Kanı doğru bir pH derecesinde tutmak bedenimizin en önemli görevidir. Ufak sapmaların bile sağlığımız üzerinde büyük etkileri olur.

pH Nedir?

Bir maddenin asit veya alkali değerini anlamak için kullandığımız ölçüye pH (potansiyel hidrojen) denir. Maddenin içindeki asit nitelikli hidrojen iyonlarının yoğunluğuna göre ölçüm yapılır. pH cetveli 0 - 14 arasıdır. 0 aşırı asit, 14 de aşırı alkali demektir. 7 pH derecesi ise ne asit ne alkali yani maddenin nötr olduğunu gösterir.

Bedenimizin bizi koruma çabası

Modern yaşamda sürekli asit oluşturan etkilere maruz kalırız. Metabolizmanın kendisi asit oluşturur. Çevremizdeki kirlilik ve kimyasallar da bedenimizde asit oluşumunu artırır. Kanın pH derecesini sağlıklı tutmak için yani 7.35-7.45 arasında tutmak için bedenimiz çeşitli yöntemlere başvurur:

Kemikler, kalsiyum gibi alkali minerallerin kana karışmasını sağlayarak yüksek proteinin neden olduğu asitli atıkları dengelemeye çalışır. Asitli atıklar böbreklerimiz ve idrar yoluyla bedenden atılırlar.


Akciğerlerimiz nefes yoluyla alkali olan oksijeni alıp asit olan karbondioksiti verir. Alkalize eden oksijene ihtiyacımız var Bedenimiz asit artışını oksijen azlığı olarak algılar. Örneğin yoğun egzersiz yaptığımızda bedenimiz, dokularda oluşan laktik asit birikimini dengeleyip pH derecesini korumak için nefes alışımızı hızlandırır ve yüksek oksijen girdisi sağlar. Nefes alışımız aşırı asit oluşturan bir yemek yediğimizde de hızlanır.

Asit birikimi hastalanmayı kolaylaştırır Candida gibi mantarlar düşük pH derecesinde ürer. Egzama ve sedef hastalığı gibi iltihaplı hastalıklar da asitli ortamları sever. Habis kanser hücreleri de anaerobik yani oksijensiz ortamlarda türer. Alkali değerinizi yükselterek kendinizi iyileştirin

Asit ortamını dengelemek için yaşamınıza %75 oranında alkali oluşturan yiyecekler ve alkali ortamı destekleyen etkinlikler sokun. Böylece daha kolay sakinleşebildiğinizi; duygularınızdaki ani iniş çıkışların dengelendiğini göreceksiniz.

Ağrılarınız ve diğer sağlık sorunlarınızın yok olmaya başladığını farkedeceksiniz. Bedeninizin kendini iyileştirebileceği bir ortam yaratın ve bunun size olumlu geri dönüşünü izleyin.

PH Değerleri Tablosu

ph değerleri tablosu
ph değerleri tablosu

Ph tablosunda 0’a doğru yaklaştıkça asitlik değeri artmaktadır ve 14’e doğru yaklaştıkça ise bazlık değeri artmaktadır.

Şimdi sizlere bazı örnek asit ve baz gıdalardan bahsedelim.Onun tablosuna da aşağıdan ulaşabilirsiniz.

==> Pil asidi : ph değeri 1 (kuvvetli asit)
==> Limon suyu : ph değeri 2 (kuvvetli asit)
==> Kola : ph değeri 2.6 (kuvvetli asit)
==> Elma : ph değeri 3 (asit)
==> Baharatlı içecek : ph değeri 3.6 (asit)
==> Gazoz : ph değeri 4.3 (asit)
==> Domates : ph değeri 4.5 (asit)
==> Turşu suyu : ph değeri 5 (zayıf asit)
==> Mide ilacı : ph değeri 5.8 (zayıf asit)
==> Yağsız süt : ph değeri 6.8 (nötre yakın çok zayıf asit)
==> Damıtılmış su : ph değeri 7.0 (nötr)
==> İnsan kanı : ph değeri 7.4(zayıf baz)
==> Kabartma tozu : ph değeri 8.3(zayıf baz)
==> Deterjanlı su : ph değeri 9.7(zayıf baz)
==> Magnezyum sütü : ph değeri 10.5(baz)
==> Amonyak : ph değeri 11(baz)
==> Lavabo açıcı : ph değeri 12 (kuvvetli baz)
==> Küllü su : ph değeri 13(kuvvetli baz)

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski