Savcı Sayan kimdir? aslen nereli? kaç yaşında? eşi kim?

Savcı Sayan kimdir? aslen nerelidir? kaç yaşında? evli mi? eşi kim? Biyografisi ve hayatı hakkında bilgiler..
Savcı Sayan


Savcı Sayan kimdir? aslen nerelidir? kaç yaşında? evli mi? eşi kim? Biyografisi ve hayatı hakkında bilgiler.


14 Mayıs 2023 seçimlerinde Ak Parti'nin İzmir Milletvekili Aday Adayı olan Savcı Sayan'ın hayatı hakkında merak edilenler..

SAVCI SAYAN ASLEN NERELİ?

Savcı Sayan 1971 yılında Ağrı'nın Tutak ilçesinde dünyaya gelmiştir. 24 çocuklu ailenin 12. çocuğudur. İlk, orta ve lise öğreniminin ardından İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesini bitirmiş, bir süre öğretmenlik yapan Sayan, ulusal kanallarda yorumculuk, bölgedeki töre cinayetleri üzerine yazdığı makaleler çeşitli gazetelerde yayınlanmıştır.

Siyasi hayatı

1996-2000 yılları arasında Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İl ve ilçe gençlik kollarında MYK üyeliği yapmıştır. 1999 ve 2004 yerel seçimlerinde CHP'den Tutak belediye başkan adayı oldu. CHP genel merkez MYK üyeliklerinde bulunmuştur.


Deniz Baykal'a en yakın isimlerden birisiydi. Kaset skandalından sonra Kemal Kılıçdaroğlu ve yönetimini sıklıkla eleştiren Savcı Sayan, parti kurallarına uymadığı gerekçesiyle 2012 yılında CHP'den ihraç edilmiştir. Kaset skandalı sürecinde Deniz Baykal'ın istifasında ağlamasıyla tanınmıştır.

2014 cumhurbaşkanlığı seçiminde Recep Tayyip Erdoğan lehine seçim çalışmaları yapan Savcı Sayan, 2015 yılında AK Parti'ye geçti ve İzmir'den milletvekili adayı oldu fakat seçilemedi. 2019 Türkiye yerel seçimlerinde AK Parti'den Ağrı Belediye Başkanı olarak seçildi.

Savcı Sayan'ın eşi Gülşah Sayan kimdir?
Savcı Sayan ve eşi Gülşah Koyuncu

Savcı Sayan kiminle evli?

Savcı Sayan Gülşah Koyuncu Sayan ile 2012 yılında evlendi. Bir çocuğu olan Savcı Sayan kalabalık bir aileden gelmekte olup 24 kardeşten 12.sidir.



Bazı Sivil Toplum Kuruluşlarına üyedir. Savcı Sayan, 2015 yılında seçimlerinde AK Parti'den milletvekili adaylığını, "Türkiye yol ayrımında. Tercihimi ben memleket meselesinden yana koyarak AK Parti'den aday adayı oldum." sözleriyle duyurmuştu.

AK Parti Milletvekili Aday Adayı Oldu!

Savcı Sayan, Ağrı Belediye Başkanlığı'ndan istifa ederek, 14 Mayıs 2023 Genel Seçimlerinde, Adalet ve Kalkınma Partisi, Ak Parti'den İzmir 1. Bölge, 6. sıradan Milletvekili adayı olmuştur.

- Sitemizde bulunan diğer Belediye Başkanlarını görmek için tıklayın..

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski