Tansiyonu Düşüren ve Tansiyonu Yükselten besinler nelerdir?

Tansiyonu ne düşürür evde yapacağınız hangi yiyecek ve meyveler tansiyona iyi gelir. Tansiyonu düşüren ve yükselten yiyecekler nelerdir?
tansiyonu düşüren ve yülselten


Tansiyonu ne düşürür evde yapacağınız hangi yiyecek ve meyveler tansiyona iyi gelir. Tansiyonu düşüren ve yükselten yiyecekler nelerdir?


Tansiyon değeri normalde büyük 120 küçük 80 olmalıdır.


Normal tansiyon değerleri kaçtır?

Sağlık bir kişinin normal tansiyon değerleri 120 / 80 şeklindedir. Eğer değerler 140 / 90 'dan daha yüksek ise tansiyonunuz yüksek demektir. Tansiyona ne iyi gelir, evde tansiyon sorunu için neler yapabilirsiniz? Yüksek çıkan tansiyonu ne düşürür, düşük tansiyonu ne yükseltir?

Tansiyon için öncelikle doktor kontrolü şarttır. Evde yapılabilecek ilk tedavi, kollarınızı dirsekten bileklere kadar soğuk su ile ile yıkamak olmalıdır. Bu önlem, tansiyonunuzu en az bir, iki derece düşürür.

Tansiyon düşüren bitkiler ve yiyecekler hangileri: Halk arasında sarımsak tansiyon düşürücü olarak bilinir. Düşünmez, fakat sarımsak ve soğan tansiyonu ayarlar. Bu nedenle, hipertansiyon şikayeti olanların, yemeklerine bol soğan, sarımsak koymalarında fayda var. Yağlı ve yağda kızartılmış besinler, hamur işleri, hamur tatlıları, et ve etten yapılmış pastırma, sucuk, salam gibi ürünler ile sakatatlardan uzak durmaları gerekir.

Tansiyonu düşüren Sebze yemeklerine ağırlık verilmeli. Yemekler, sıvı bitkisel yağlarla hazırlanmalıdır. Katı yağlardan uzak durulmalıdır. Yemeklerde tuzu azaltmak, hatta kesmek gerekir. Posalı, potasyum ve magnezyum içerikli beslenmek gerekir. Sigara ve alkolü bırakmak gerekir. Zira bunlar, hipertansiyona davetiye çıkarır. Hafif egzersizler, tansiyonu düşürür. Mümkün olduğunca stresten uzak durmak gerekir.

Tansiyon düşüren meyveler nelerdir

Kavun ve karpuzun yanında, kurutulmuş kayısı, avokado, incir, portakal, kuru üzüm, fasulye, patates, domates ve hatta üzüm potasyum bakımından zengin olduğu için kalsiyum düşürücü meyve olarak adlandırılmaktadır.

Tansiyonu yükselten yiyecekler

Tansiyonu yükselten yiyeceklerin başında, kafein yani kahve, çikolata, kolalı içecekler, tuz ve şeker gelmektedir. Tatlılar, hazır yiyecekler, aşırı tuzlu konserveler, alkol, margarinler ve aşırı çay tüketimi de tansiyonu yükselten yiyecekler listesinde bulunur.

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski