Turp gibiyim diye boşuna demiyorlar! Turpun müthiş faydaları!

Turpun müthiş faydaları nelerdir? Turp neye iyi gelir? Kırmızı turp, beyaz turp, siyah turpun sağlığa yararları neler?
Turp Faydaları

Turpun müthiş faydaları, Turp neye iyi gelir? Kırmızı turp, beyaz turp, siyah turpun sağlığa yararları nelerdir?


Turp gibiyim diye boşa söylenmiyor! Her mevsim sofranızda yer alabilecek olan turpun, birçok hastalıktan,  çağımızın hastalığı olan kanseri önlemeye kadar bir çok faydası vardır.


TURPUN BAŞLICA FAYDALARI


Karaciğer sağlığını korur

Turp içerdiği antioksidan bileşikler ile kansere karşı koruma sağlamaya yardımcı olur. Bunun yanı sıra içerdiği kükürtlü bileşikler sayesinde safra akışını hızlandırır. Kükürtlü birleşiklerin, karaciğer sağlığını koruduğu bilinmektedir.

Yaşlanmayı yavaşlatır

C vitamininden zengin bir kaynak olması nedeniyle, bağışıklık sisteminin güçlenmesine yardımcıdır. Ayrıca yaşlanmayı yavaşlatıcı etkisi bulunmaktadır.

Şeker hastaları rahatlıkla tüketebilir

Düşük glisemik indeksli (kan şekerini yavaş yükselten) ve yüksek posalı olduğu için şeker hastalarının rahatlıkla tüketebileceği bir sebzedir.

İdrar söktürücü özelliğe sahiptir

Turp doğal idrar söktürücüdür. Diüretik özelliğe sahip olan turp sindirim sistemindeki sorunları çözerek idrar söktürür. Aynı zamanda turp ve turp suyunun idrar yaparken duyulan acı hissine de iyi geldiği biliniyor. Turp, böbrekleri ve böbrekteki idrar enfeksiyon sorunlarını da yok eder. Turp böbrekleri temizler ve böbreklerde ve idrar sistemindeki enfeksiyonlarla savaşır.


Cilt dostudur

Turpun faydalarından biri de vitamin açısından zenginliğinden cilt dostudur. Her gün turp tüketilmesi sayesinde, cilt kuruluktan, sivilceden ve sivilcenin oluşturduğu kızarıklıktan kurtulabilir. Bunun yanında turp suyunun saçlardaki kepeklenmeyi ve dökülmeyi önleme de yardımcı olduğu da ortaya çıkmıştır.

Hemoroid ve kabızlık sorununa yardımcı olur

Lif bakımından zengin olan turp hemoroidin belirtilerini daha da hafifletebilir ve kabızlık sorunu yaşayanlara yardımcı olabilir. Sindirim sorunları yaşayan kişilerin her gün düzenli olarak bir miktar turp yemeleri tavsiye edilir.

Kansere kalkan olur

Kırmızı turp sülfürlü bileşikler açısından zengin olması sebebiyle, karaciğer ve safra dostudur. Turp, C vitamini, folik asit ve antosiyaninler açısından zengin olan turp,  kansere karşı koruyucudur. Turp içinde bulundurduğu antioksidanlar sayesinde kanserli hücrelerin üremesini önler.

Diyet yapanlar için de turp vazgeçilmez bir besin

Doyurucu bir besin olan turp canı bir şeyler atıştırmak isteyenler için çiğneme duygusunu tatmin eder bu sebeple de diyetlerde bir numaralı yardımcıdır. Kan şekerinde oynama yapmayan kırmızı turp, uzun süre tok tutan bir özelliğe sahiptir. Ayrıca mide bulantısını da geçirir.

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski