Prof. Dr. Yaşar Hacısalihoğlu kimdir? nereli? kaç yaşında?

Prof. Dr. Yaşar Hacısalihoğlu kimdir? aslen nerelidir? kaç yaşında? Hangi üniversitede görev yapıyor? biyografisi ve hayatı hakkında bilgiler.
Prof Dr Yaşar Hacısalihoğlu

Prof. Dr. Yaşar Hacısalihoğlu kimdir? aslen nerelidir? kaç yaşında? Hangi üniversitede görev yapıyor? biyografisi ve hayatı hakkında bilgiler.


YAŞAR HACISALİHOĞLU NERELİ?

Yaşar Hacısalihoğlu 1964 yılında Trabzon Tonya'da doğmuştur. Hacısalihoğlu aslen Tonya’lıdır ve Tonya doğumludur. Babası Nevzat Bey’dir. İlköğretim, Ortaokul ve Lise eğitimini memleketinde tamamlamış ve 1985 yılında İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesinden mezun olmuştur.

Aynı üniversitede Doktora çalışmalarını tamamlamış ve 1999 yılında Yüksek Lisans, 2002 yılında Doçent, 2008 yılında ise Beykent Üniversitesinde Profesör olmuştur.


Amerika Teksas Şehir Üniversitesinde de görev yapmıştır. 2011 yılında Yeni Yüzyıl Üniversitesi Rektör Yardımcılığı ve İktisadi İdari Bilimler Fakültesi Dekan Vekili olarak görev yapmıştır. 2016 senesinden günümüze ise Yeni Yüzyıl Üniversitesinde rektör olarak çalışmalarını sürdürmektedir.

Televizyon dünyasında da sıkça programlar aracılığı ile sesini duyuran Yaşar Hacısalihoğlu CNN Türk, Avrasya Tv, Habertürk ve Ulusal Kanal gibi bir çok televizyon kanalında programlar yapmış ve tartışma programlarında yer almıştır.

Yaşar Hacısalihoğlu nerede yazıyor?

Prof. Dr. Yaşar Hacısalihoğlu Akşam gazetesinde yazmaktadır.

Bugüne kadar Planlamadan Kopmanın Acı Bilançosu, Türkiye’nin Kentsel Gelişme Süreci ve 1999 Marmara Depremi Mekansal ile Küreselleşme, Mekansal Etkileri ve İstanbul isimli kitaplara imzasını atmıştır.

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski