Yumurtanın Kabuklarını asla atmayın! Yumurta kabuğunun faydaları!

Yumurta kabuğunun faydaları nelerdir? yumurta kabukları nasıl değerlendirilir? evde nasıl kullanılır? neye iyi gelir?
Yumurta Kabuğu Faydaları

Yumurta kabuğunun faydaları nelerdir? yumurta kabukları nasıl değerlendirilir? evde nasıl kullanılır? neye iyi gelir?


Yumurta kabuğunu genellikle çöpe atarız, halbuki yumurtanın sağladığı faydaların yanında, yumurta kabuğunun faydaları da saymakla bitmiyor. Yumurta kabuğu cilt lekelerinden kemik erimesine kadar birçok alanda sağlığımızı olumlu yönde etkiliyor.


Yumurta kabuğunun Faydaları

Doğal yoldan kıyafetlerinizi beyazlatır

Beyazlarımız zamanla sararır ve eski beyaz rengini kaybeder. Biz de çareyi kimyasal deterjanlarda ararız ama çare hemen yanımızdadır. Kıyafetlerinizi beyazlatmakta yumurta kabukları kullanabilirsiniz. Yumurta kabuklarını, bir tülbent ile sıkıca sarın ve kıyafetlerinizi beyazlatmak için çamaşır makinesinin içine koyun. Beyazlarınız olduğundan da beyaz olacak ve lekeleri kolayca çıkacaktır.

Bahçenizi zararlı böceklerden koruyabilirsiniz

Çok sevdiğiniz bahçenizi, zararlı böceklerden, salyangozlardan hatta kedilerden korumak istiyorsanız yumurta kabuklarını kullanabilirsiniz. Yumurta kabuklarını ezip bahçenizin etrafına serpin. Yavaş yavaş zararlı böceklerin kaybolduğunu göreceksiniz.

Evde doğal tebeşir hazırlayın

Yumurta kabukları ile çocuklarınız için doğal tebeşir hazırlayabilirsiniz. Bunun için bir kasede unu sıcak su ile karıştırın ve 1 yemek kaşığı ezilmiş yumurta kabuğu ekleyin. Sonra güzelce karıştırın ve bir macun haline getirin. Eğer renkli olmasını istiyorsanız, istediğiniz renkte renklendiriciyi ekleyin ve tüm karışımı iyice karıştırın. Daha sonra bir kalıba dökün ve üç gün kurumasına izin verin. İşte doğal ve sağlıklı tebeşiriniz hazırlandı.

Bitkilerinizi besleyin

Evdeki saksı bitkilerinin toprakları zamanla minerallerini kaybeder ve bitkiniz yetersiz besin almaya başlar. Bitkilerinizi sağlıklı besin kaynaklarından yararlanmasını istiyorsanız, yumurta kabuklarını atmayın. Bir bardak sıcak suyun içerisine yumurta kabuklarını koyun ve 5-10 dakika dinlendirin. Saksıdaki bitkilerinizi bu su ile sulayın. Aynı işlemi bahçenizdeki bitkiler içinde yapabilirsiniz.


YUMURTA KABUĞUNUN DİĞER FAYDALARI

  • Yumurta kabuğu havanda dövülerek toz haline getirilerek kullanılır. Günde yarım tatlı kaşığı kadar tüketmenin faydalı olduğu söylenmektedir.
  • Kalsiyum desteği için yine yumurta kabuğu iyice dövülür ve limon suyu ile karıştırılır. Ağzı kapatılıp 3-4 gün buzdolabında bekletildikten sonra günde yarım tatlı kaşığı tüketilebilir.
  • Cilt lekelerine karşı 1 kaşık yumurta kabuğu, 1 kaşık yoğurt, 1 kaşık yumurta akı ve 3-4 damla limon suyu ile karıştırılıp yüze sürülür. 20-25 dakika bekletilir ve yüz ılık su ile durulanır.
  • Bu maske lekelere karşı oldukça etkilidir. Cildi yeniler, renk farklılıklarını ortadan kaldırmaya yardımcı olur ve cildin beyaz görünmesini sağlar.
  • Tahriş olmuş cildinize 2 adet yumurta kabuğunu elma sirkesi ile karıştırıp 3 gün beklettikten sonra cildinize uygulayabilirsiniz. Herhangi bir doğal çözüm önerisini denemeden önce mutlaka bir uzmana danışmanızı öneririz.

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski