Berat Albayrak kimdir? aslen nerelidir? kaç yaşında?

Berat Albayrak kimdir? aslen nerelidir? kaç yaşında? evli mi? eşi kim? biyografisi ve hayatı hakkında kısa bilgiler..
Berat Albayrak


Berat Albayrak kimdir? aslen nerelidir? kaç yaşında? evli mi? eşi kim? biyografisi ve hayatı hakkında kısa bilgiler.


BERAT ALBAYRAK KİMDİR?

Hazine ve Maliye Eski Bakanı Berat Albayrak 21 Şubat 1978'de İstanbul'da dünyaya gelmiştir. Aslen Rize'li olan Albayrak, Sadık  Albayrak ve Kıymet Albayrak çiftinin çocuğudur.

İstanbul Fatih Koleji’nde Lise eğitimini tamamlamış, akabinde farklı üniversitelerde farklı eğitim bölümlerinden mezun olmuştur. Kariyerine Çalık Holding ile başlayan ve ilerleyen yıllarda şirketin Türkiye’de Genel Müdürlük pozisyonuna getirilen Berat Albayrak, daha sonra bu mesleği bırakmış ve bir dönem köşe yazarlığı yapmıştır. Albayrak Şirketler Grubu’nun sahibi olan Berat Albayrak, aynı zamanda Hazine ve Maliye Bakanı olarak görev yapmaktadır.

Berat Albayrak Hangi Okullardan Mezun?

Liseyi Fatih Koleji’nde, üniversiteyi ise İstanbul Üniversitesi’nde bitirmiş olan Berat Albayrak, ayrıca Pace Üniversitesi ve Kadir Has Üniversitesi’nde de yüksek lisans ile doktora yapmıştır. Kendisi Marmara Üniversitesi’nde çok defa Finans ve Bankacılık alanlarında ders vermiştir.


Berat Albayrak Siyasi Hayatı

7 Haziran 2015 seçimlerinde Ak Parti'nden milletvekili olarak Türkiye Büyük Millet Meclisine girdi. 1 Kasım genel seçimleri sonrasında Ahmet Davutoğlu başbakanlığında kurulan 64. hükümette Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı'na getirildi. Binali Yıldırım tarafından kurulan 65. hükümette bu görevine devam etti. 2017 Anayasa değişikliği referandumunda kabul edilen cumhurbaşkanlığı hükûmet sistemi sonrasında gerçekleştirilen 2018 genel seçimlerinin ardından kurulan 66. Hükümette Hazine ve Maliye Bakanlığı görevine atandı. 12 Eylül 2018 tarihli Resmî Gazetede yayımlanan cumhurbaşkanlığı kararıyla Türkiye Varlık Fonu'nun başkan vekili oldu.

Albayrak, 8 Kasım 2020'de resmi Instagram hesabından yaptığı bilgilendirmede 2018'den beri sürdürdüğü hazine ve maliye bakanlığı görevinden sağlık sorunlarını ve ailesi ile zaman geçirmek istediğini gerekçe göstererek istifa ettiğini açıkladı. Albayrak'ın istifası, açıklamadan 25 saat sonra Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından kabul edilmiş ve yerine Lütfi Elvan atanmıştır. 27 Kasım 2020 tarihinde ise Varlık Fonu'ndaki görevinden istifa etmiştir.

Berat Albayrak Evli mi? eşi kim? çocuğu var mı?

Berat Albayrak, Esra Erdoğan Albayrak ile 2004 yılında evlenmiştir. İkilinin bu evlilikten dört çocuğu bulunmaktadır. Berat Albayrak, Türkiye Cumhuriyeti 12. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın damadıdır.

Burası Çok Önemli Kitabı!

Berat Albayrak, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı ve Hazine ve Maliye Bakanlığı yaptığı dönemlerde, tarafından ortaya konulan ekonomik yaklaşımların ve uygulanan politikaların verimlilik boyutuyla ilgili çalışmalar, örnekler ve grafiklerle desteklenerek hazırlanan Burası Çok Önemli isimli kitabı yazmıştır.

burası çok önemli kitabı
Burası Çok Önemli

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski