Petek temizliği nasıl yapılır? Evde pratik petek temizleme

Evde petek temizliği nasıl yapılır? Petek temizleme kaç para? kalorifer kombi petekleri nasıl temizlenir?
Petek temizliği


Evde petek temizliği nasıl yapılır? Petek temizleme kaç para? kalorifer kombi petekleri nasıl temizlenir?


Evde Petek temizliği

Son günlerde havaların soğumasıyla birlikte, kombilerde yanmaya başladı. Tam bu noktada vatandaşlar, evde petek temizliğini nasıl yaparım? ve evde kombi temizliğini nasıl yaparım? gibi soruların yanıtlarını araştırmaya başladı.

Evinde doğalgaz bulunan vatandaşlar şimdilerde petek temizli ve kombi bakımı yaptırıp kışı sıcak karşılamak istiyor. Evin ısınmasının yanında doğal gaz faturasının cebe daha az yansıması için petek temizliği ile kombi bakımı oldukça önemli. Petek temizliği fiyatı nedir? Petek temizleme kaç para? Petek temizliğinde pratik ve kolay yöntem ile evde petek temizliği nasıl yapılır? sorusu vatandaşlar tarafından sorgulanmaktadır.

Petek temizliği ve kombi bakımı hem evin ısınmasında hem de faturalarda tasarruf sağlanmasında oldukça önemli. Aynen insanlarda olduğu gibi kombi ve peteklerin de bakıma ihtiyacı var. İnsanın yaşı ilerledikçe nasıl vücudunda bazı hastalıklar dışarı vuruyorsa petek ve kombiler de öyle.

Yıllarca kullanılan peteklerin ve kombilerin zamanla bakıma, temizliğe ihtiyacı vardır. Petek temizliği ve kombi bakımı yapılırken aynı zamanda sistemin bakımını da yapmış olur. Böylece tesisat borularında meydana gelen çatlaklar, bakteri oluşumu gibi sorunları da çözüyor.


Evde petek temizliği nasıl yapılır?

  • Yapmanız gereken ilk iş kombinizi kapatmak.
  • Tesisat içindeki suyu boşaltmanız gerekir. Bunun için banyolarda tahliye vanaları bulunur. Eğer tahliye vanası yoksa radyatörlerde bulunan purjör vanasından kalorifer peteklerindeki suyu boşaltabilirsiniz.
  • Sistem içindeki su tamamen boşaltıldıktan sonra, kombi peteklerinin rekorlarını açarak boru ile olan bağlantısını ayırın.
  • Radyatörleri duvardan sökerek yıkama işini yapacağınız yere taşıyın.
  • Bir hortum yardımı ile kalorifer peteklerinin içine tazyikli su gönderin
  • Temiz su akıncaya kadar bu işlemi yapmaya devam edin.
  • Temiz su aktıktan sonra peteği tekrar yerine monte edin.
  • Bu işlemi bütün radyatörler için tek tek yapmalısınız.
  • İşlem bittikten sonra kombinin altında bulunan su takviye vanasını açarak kombiye su verin.
  • Bütün kalorifer peteklerini tek tek dolaşarak peteklerin havasını alın.
  • Artık kombinizi çalıştırabilirsiniz.

Petek temizleme fiyatları

Petek temizleme fiyatları, petek sayısına göre farklılık gösterir. Aynı zamanda petek modeli ve ısıtma sistemine göre farklılıklar gösterir. Petek modeline göre yapılan fiyatlandırmada en pahalı petek temizliği alüminyum petekler içindir. Nedeni ise, kalorifer peteği temizleme işlemi sırasında en fazla işçilik alüminyum peteklerde yapılır. Sırasıyla döküm petekler ve panel petekler gelir.

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski