Evlilik Cüzdanı yenileme nasıl yapılır? hangi evraklar gerekir?

Evlilik cüzdanı yenileme nasıl yapılır? evlilik cüzdanı kayıp zayi yenileme işlemi, evlilik cüzdanı yenilemek ücreti, istenen belgeler, kaybetme cezası ne kadar?
Evlilik Cüzdanı Yenileme


Evlilik cüzdanı yenileme nasıl yapılır? evlilik cüzdanı kayıp zayi yenileme işlemi, evlilik cüzdanı yenilemek ücreti, istenen belgeler, kaybetme cezası ne kadar?


Evlilik Cüzdanı nedir?

Evlilik Cüzdanı veya Uluslararası Aile Cüzdanı, nikah memurunun eşlerden birisine (veya resmi vekiline ) teslim ettiği eşlerin bilgilerini kapsayan ve kişilerin uyruğunu kanıtlayan çok dilli resmi belgedir. Evlilik nüfus kütüklerine tescil edildiğinde isteğe bağlı olarak nüfus müdürlükleri tarafından da verilmektedir.

Uluslararası aile cüzdanı talebinde bulunan kişilerden kendisine ve eşine ait son altı ay içerisinde çekilmiş ikişer adet vesikalık fotoğraf istenir.

Uluslararası Aile Cüzdanı Düzenleme Nedenleri


• Evlenme,
• Evlenme yapıldığı halde uluslararası aile cüzdanının alınmamış olması,
• Türk vatandaşlığının kazanılması,
• Uluslararası aile cüzdanının kaybolması ya da yıpranması.

Nüfus ve Aile Cüzdanını Kaybetmenin Cezası Nedir?

Nüfus ve aile cüzdanını kaybetmenin cezası 2020 yılı için 67 TL para cezasıdır. buna ilave 5 TL cüzdan harç bedeli alınmaktadır. Ancak her türlü doğal afet, gasp, hırsızlık, yangın ve terör nedeniyle nüfus ve aile cüzdanlarının kaybedilmesi ve bu hallerin belgelenmesi durumunda bu para cezası uygulanmaz.


Evlilik Cüzdanı yenileme için istenen belgeler nelerdir?

Oturduğunuz mahallede muhtardan aile cüzdanı talep belgesi alarak, eşlerin son 6 ay içinde çekilmiş ikişer vesikalık fotoğrafları, 2020 harç bedeli 140 TL, müracaat eden çiftlerin ehliyet, pasaport v.b kanıtlayan bilgiler.

Aile Evlilik Cüzdanı Nasıl Yenilenir?

Evlilik cüzdanının kaybolması veya kullanılamaz durumda olması nedeni ile yenileme gereğini duyabilirsiniz. Bu durumda yeni bir evlilik cüzdanı almak için ikamet ettiğiniz il/ilçe nüfus müdürlüklerine müracaat etmeniz gerekmektedir.

Evlilik cüzdanınız kayıpsa veya aşırı yıpranmadan dolayı nüfus personelinin tereddüde düşmesi durumunda ikamet adresinizin bulunduğu muhtarlıktan nüfus cüzdanı talep belgesi alınmalıdır.

Yenileme sırasında İstenen belgeler ;

• İkamet ettiğiniz mahallenin muhtarından alınan uluslararası aile cüzdanı talep belgesi
• Kadın ve erkek her biri için son altı ay içinde çekilmiş vesikalık fotoğraf
• Maliye Bakanlığının yıl içinde belirlediği aile cüzdan ücreti (2019 yılı için 121 TL)
• Müracaat sırasında nüfus cüzdanı veya ehliyet, pasaport gibi kimliğinizi kanıtlayan belge.

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski