Fajita nasıl yapılır? Etli güzel Et Fajita tarifi, malzemeleri

Fajita tarifi, en güzel lezzetli tavuk et fajita tarifleri, dana bonfile etinden fajita nasıl yapılır? hangi malzemeler gereklidir?
Fajita


Fajita tarifi, en güzel lezzetli tavuk et fajita tarifleri, dana bonfile etinden fajita nasıl yapılır? hangi malzemeler gereklidir?


Son günlerde yemek programlarında adı sıklıkla duyulan, yarışmacıların menülerinde yer alan Fajita yemeği internet kullanıcıları tarafından yoğun bir şeklide araştırılmaya başlandı. Meksika lezzeti dana fajitayı hazırlamak aslında çok kolay. Enfes sebzelerin dana bonfile ve baharatlarla buluştuğu bu tarif, size mükemmel bir öğün yaşatacak.

Etli Fajita tarifi:


Malzemeler:

- 500 gr dana bonfile
- 1 adet sarı dolmalık biber
- 1 adet yeşil dolmalık biber
- 1 adet etli kırmızıbiber
- 2 adet orta kırmızı soğan
- 5-6 dal maydanoz
- 2-3 dal taze soğan
- Sıvı yağ
- 3 diş sarımsak
- Kırmızı pul biber, kekik ve tuz
- Tortilla ya da lavaş ekmeği

Fajita yapılışı



Bonfileyi, sebzeleri ve soğanları julyen şeklinde doğrayın. Sarımsakları soyun ve ince ince kıyın. Etleri derin bir kaba alın. Sarımsağı, baharatları ve 1 çay bardağı sıvı yağı ekleyerek 15 dakika kadar dinlendirin. Geniş bir tavaya yarım çay bardağı sıvı yağ koyun, biberleri ve soğanları soteleyin. Sebzeler diriliğini kaybetmeden içerisine etleri ilave edin ve pişene kadar tahta kaşık yardımı ile kavurun. Taze soğan ve maydanozu ince ince doğrayın. Fajita tavasını da fırında ısıtın. Karışımı sıcak fajita aldıktan sonra maydanoz ve soğanı üzerine serpin. Servis yaparken yanında sosları ve ekmeği ile birlikte servis edin.


Afiyet olsun.

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski