Gazeteci Hilal Kaplan kimdir? aslen nereli? kaç yaşında? eşi kim?

Gazeteci Hilal Kaplan kimdir? aslen nerelidir? kaç yaşında? evli mi? eşi kim? biyografisi ve hayatı hakkında kısa bilgi.
Hilal Kaplan


Gazeteci Hilal Kaplan kimdir? aslen nerelidir? kaç yaşında? evli mi? eşi kim? biyografisi ve hayatı hakkında kısa bilgi.


HİLAL KAPLAN NERELİ?

Hilal Kaplan, 1982 yılında İstanbul'da dünyaya geldi. Ailesi aslen Çankırılı olup 1970'li yıllarda İstanbul'a yerleşmiştir. Anadolu lisesinden mezun olduktan sonra burslu olarak girdiği Bilgi Üniversitesi'nde Psikoloji okudu, ardından Boğaziçi üniversitesi Sosyoloji Yüksek Lisans Programına başlamıştır.


2008 yılında, üniversitelerde başörtüsü yasağının kaldırılması tartışmalarına "Biz henüz özgür olmadık" başlığı ile manifesto niteliğinde bir metinle katıldı. Metin ve beraberindeki tartışmalar aynı isimle kitaplaştırıldı. Ayrıca yüksek lisans tezi, "Türkiye'nin Ölmeyen Babası" ismiyle kitap olarak Timaş Yayınları'ndan çıktı.

Anadolu Yayıncıları Derneği'nden 2018 senesinde "Yılın Köşe Yazarı" ödülünü alan Kaplan, hâlen Sabah ve Daily Sabah yazarıdır.

hilal kaplan ın eşi süheyb öğüt
Hilal Kaplan ve eşi Süheyb Öğüt

Hilal Kaplan yine Sabah Gazetesi yazarı olan ve akademisyen Selman Öğüt'ün ağabeyi Süheyb Öğüt ile evli ve Tayyip Seha Öğüt, Yusuf Derda Öğüt isminde iki çocukları vardır.

Yüksek lisans öğrenimi devam ederken okulda ve sivil toplum örgütlerinde siyasi faaliyetlerde aktif görevler almıştır. Üniversitede iken yürürlükte olan başörtüsü yasağına karşı çıkarak yıllarca mücadele etti.

27 Şubat 2008 tarihinde, başörtüsü yasağının kaldırılmasının arifesinde kendisi gibi baçörtülü iki arkadaşıyla beraber "Söz konusu özgürlükse hiçbir şey teferruat değildir: Biz daha özgür olmadık" başlıklı bir bildiri yayınlamışlardır. Gazetecilik hayatına kapatılan Taraf Gazetesi'nde başlayan Kaplan daha sonra mesleğini Yeni Şafak Gazetesinde icra etmiştir. TVNET kanalında "MUHALİF" adlı siyasi programını hazırlayıp sunan Hilal Kaplan ayrıca A Haber kanalında Zeynep Bayramoğlu'nun hazırlayıp sunduğu "Her Yöne 80 Dakika" adlı programda da yorumculuk yapmaktadır.

- Sitemizde biyografisi yer alan diğer Gazetecileri görmek için tıklayın..

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski