Sunucu Hülya Hökenek kimdir? aslen nereli? kaç yaşında?

Hülya Hökenek kimdir? aslen nerelidir? kaç yaşında? evli mi? eşi kim? biyografisi ve hayatı hakkında kısa bilgi.
Hülya Hökenek

Gazeteci Hülya Hökenek kimdir? aslen nerelidir? kaç yaşında? evli mi? eşi kim? biyografisi ve hayatı hakkında kısa bilgi.


HÜLYA HÖKENEK NERELİ?

Hülya Hökenek Şırnak'ın Cizre ilçesinde 1989 yılında doğdu. Aslen memleketi olan Cizre'den göç edip, ailesiyle birlikte geldiği İstanbul'da büyüdü. Akademi İstanbul'da RTS bölümünde okumuştur. Radyo Televizyon Sinema son sınıfta iken Fatih Altaylı ile tanışmıştır. Son sınıfta ise Fatih Altaylı'dan iş teklifi almıştır. Altaylı'nın kendisine "çok konuşuyorsun, gel benim yanımda konuş bakalım" dediğini bir röportajında belirtmiştir.


Uzun süre özel dosya haberciliği yapan Hökenek, sık sık Güneydoğuya gidip gelmiş özel röportajlar yapmıştır. Abdullah Öcalan'ın yakalanmadan önce son röportajını Fatih Altaylı gerçekleştirmiş, oda onunla birlikte Beyrut'a gitmiştir. Ardından Erbil'de Mesut Barzani ile de röportaj yapmıştır.

Döndükten sonra Kanal 7'de çalışmaya başlamış, ardından Kanal Türk Ana Haber Bülteni’ni sunmuştur. Sonrasında ise TRT Habere geçiş yapmıştır. 7 yıl boyunda TRT Haber kanalında haber spikerliği ve programcılığı yapmıştır. 2018 Mayıs tarihinden itibaren ise Habertürk kanalında sunuculuk hayatına devam etmektedir.

Kanal D'nin ardından BRT'de özel dosya haberciliği biriminde çalışmıştır. Kanal kapanınca Londra’ya gitmiş ve 3 seneye yakın Londra’da kalmış, Dil eğitimi ve London Institute’de Fast Track Journalism okumuştur. Hülya Hökenek şu anda Habertürk kanalında haber spikerliği ve programcılığı yapmaktadır.

- Sitemizde biyografisi yer alan diğer Gazetecileri görmek için tıklayın..

Hülya Hökenek Habertürk'ten ayrıldı mı? ekranlarda neden yok?

Habertürk'ün sevilen sunucusu Hülya Hökenek'in doğum iznine ayrıldığı öğrenildi. Gazeteci Hülya Hökenek bir süre ekranlarda olmayacak.


Hülya Hökenek kiminle evli?

Hülya Hökenek 2018 Eylül ayında film yapımcısı olan Kamer İncedursun ile evlenmiştir.

- Sitemizde bulunan diğer HaberTürk ekran yüzlerini görmek için tıklayın

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski