Ahmet Akça kimdir? aslen nereli? Turkcell'in sahibi kim?

Turkcell Yönetim Kurulu başkanı Ahmet Akça kimdir? aslen nerelidir? kaç yaşında? biyografisi ve hayatı hakkında kısa bilgi.
Ahmet Akça


Turkcell Yönetim Kurulu başkanı Ahmet Akça kimdir? aslen nerelidir? kaç yaşında? biyografisi ve hayatı hakkında kısa bilgi.


Yerli otomobil TOGG'u üretecek ortak girişim grubunda Turkcell Grubu da yer alıyor. Turkcell'in sahiplerinden Ahmet Akça hakkında merak edilenler.

Ahmet Akça Kimdir?

Ahmet Akça 1959’da dünyaya gelmiştir. Ahmet Akça, SPK kararı ile Turkcell Yönetim Kurulu Üyeliği'ne atanmıştır. 1981-1988 yılları arasında cam ve gıda sektörlerinde Dış Ticaret Müdürü olarak görev alan Akça, 1988'de uluslararası bir dış ticaret şirketinde üstlendiği Genel Müdürlük görevini 1992 yılına kadar sürdürmüştür.


Daha sonra kendi işini kuran ve halen bu işi yürütmekte olan Ahmet Akça, lojistik hizmetleri veren Akça Lojistik Hizmetleri ve Ticaret A.Ş.'nin kurucusu ve Yönetim Kurulu Başkanı'dır. Ocak 2010'da Bezmialem Vakıf Üniversitesi'nin kuruluşunda Mütevelli Heyeti Üyesi olarak yer alan Akça, Kasım 2011'den bu yana aynı üniversitede Mütevelli Heyeti Başkanı olarak görev yapmaktadır.

Orta Doğu Teknik Üniversitesi Matematik ve İstanbul Üniversitesi Sosyoloji bölümlerinde eğitimine bir süre devam eden Akça, Bursa İktisadi ve Ticari İlimler Akademisi Ekonomi Bölümü'nden mezun olmuştur.

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski