Akbank Kimin? Akbank kime ait? sahibi kim?

Akbank kimin? Akbank kime ait? Akbank'ın sahibi kim kurdu?
Akbank kimin


Akbank kimin? Akbank kime ait? sahibi kim? Akbank'ı kim kurdu?

Akbank, büyük hissedarı olan Sabancı Holding'e aittir. 2019 itibarıyla 826 şube ile hizmet vermeye devam eden Akbank, ülkemizin en kalabalık ailelerinden biridir.

14 bine yakın çalışana ev sahipliği yapan ve milyonlarca müşterisi ile birlikte ülkemizin en büyük bankalarından bir tanesi olan Akbank, Sabancı Holding bünyesinde hizmet veriyor. Sabancı ailesinin ortaklık payına baktığımızda %48.9 gibi bir değer karşımıza çıkıyor ve söz sahibi şirketin kim olduğu sorusuna da bu hisse payıyla net bir şekilde yanıt vermiş oluyoruz.


Akbank'ın Kuruluş Tarihçesi

Akbank, Adana’da 30 Ocak 1948 yılında özel sermayeli bir banka olarak hayata geçmiştir. Adana bölgesindeki pamuk üreticilerine finansman desteği sağlamak amacı ile kurulmuştur. İstanbul şubesini Sirkeci’de 14 Temmuz 1950 yılında açmıştır. Genel müdürlüğün İstanbul’a taşınması ile birlikte şube sayısını artırmıştır. Görüldüğü gibi Akbank tarihçesi uzun yıllara dayanıyor.

Akbank, 1990 yılında halka açıldı. İkinci halka arz ile 1998 yılında uluslararası piyasalarda, American Depository Receipt olarak işlem görür hale geldi. Banka faaliyetlerini yurt genelindeki 21 bölge ve genel müdürlük ile birlikte sürdürür. 13 binin üzerinde çalışanı vardır. Banka şubeleri dışında, Akbank mobil, Akbank internet, çağrı merkezi , 4900 ATM ve diğer kanallar ile hizmetlerini sunmaktadır. Akbank yurt dışında yürüttüğü faaliyetleri, Malta’da ve Almanya’da bulunan iştiraki Akbank AG ile sürdürmektedir.

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski