Alpay Özalan kimdir? aslen nereli? kaç yaşında? eşi kim?

Alpay Özalan Kimdir? aslen nereli? eşi kim?
Milletvekili Alpay Özalan


Alpay Özalan kimdir? aslen nerelidir? kaç yaşında? kiminle evli? eşi kim? biyografisi ve hayatı hakkında bilgiler.


Futbolculuk kariyerinin ardından siyasete atılan ve AK Parti İzmir Milletvekili olan Alpay Özalan'ın hayatı hakkında merak edilenler..

ALPAY ÖZALAN NERELİ?

Alpay Özalan 29 Mayıs 1973 tarihinde İzmir'de dünyaya gelmiştir. Tam adı Fehmi Alpay Özalan'dır. Futbol oynadığı dönemde ise Beşiktaş'ın efsane isimleri arasına, adını yazdırdı.

2.ligde Soma Linyitspor'da oynadıktan sonra 1992 yılında Altay'a geçti ve o sezon sergilediği performans sonrasında Fatih Terim tarafından Ümit Milli Takım'a alındı.


Ümit Milli Takımın değişmez oyuncusu olduktan sonra büyük takımların dikkatini çekti. 1993 transfer ayında Altay'dan koptuktan sonra, Süleyman Seba tarafından Beşiktaş'a transfer edildi. Fenerbahçe'de kiralık olarak da oynayan Özalan, daha sonra İngiltere'nin Aston Villa takımına transfer oldu.

Burada da başarılı futboluyla dikkatleri çeken Özalan, 2004 yılında Güney Kore'nin Incheon United takımına transfer oldu. 2005 yılında Japonya'nın Urawa Blue Diamonds takımına transfer olan Özalan, gene aynı sene, Almanya'nın FC Köln takımına transfer oldu ve 2008 yılında faal futbol yaşamını bitirene kadar bu takımda top koşturdu.

Alpay Özalan, 14 Mayıs 2023 seçimlerinde, Ak Parti tarafından İzmir 2. Bölgeden tekrar aday gösterilmiş ve 28. Dönem AK Parti İzmir Milletvekili olarak seçilmiştir.


Alpay Özalan eşi ailesi çocukları


Alpay Özalan eşi kimdir?

Alpay Özalan; Cansel Özzengin Özalan ile evli olup, çiftin iki çocuğu vardır.

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski