Avukat Cem Kaya kimdir? aslen nereli? kaç yaşında?

Avukat Cem Kaya kimdir? Hukukçu Cem Kaya aslen nerelidir? kaç yaşında? evli mi? eşi kim? biyografisi ve hayatı hakkında bilgiler.
Av Hukukçu Cem Kaya

Avukat Cem Kaya kimdir? Hukukçu Cem Kaya aslen nerelidir? kaç yaşında? evli mi? eşi kim? biyografisi ve hayatı hakkında bilgiler.


Başkanlığını Av. Mehmet Sarı'nın yaptığı, yönetim kurulunda ünlü hukukçular, Av. Ertuğrul AkarAv. Pınar HacıbektaşoğluAv. Tuba Arslan gibi isimlerin bulunduğu TÜRKAD (Türkiye Adalet Araştırmaları Merkezi) Yönetim Kurulu Üyesi ve Başkan Yardımcısı Av. Cem Kaya hakkında merak edilenler.


CEM KAYA NERELİ?

Avukat Cem Kaya 1979 yılında Kocaeli’nin merkez ilçesi İzmit’te dünyaya gelmiştir. İlköğretimini müteakiben dereceyle girmiş olduğu Kocaeli Anadolu Lisesi’nden iftihar öğrencisi olarak 1997 yılında mezuniyetinin ardından başladığı yüksek öğretim hayatını, 2001 yılında İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nden mezun olarak tamamlamıştır .

İstanbul Barosuna 27575 sicil numarası ile yaptırdığı kaydının ardından, Bankacılık Hukuku alanında Ülkemizin temâyüz etmiş seçkin hukukçuları ile birlikte 2007 yılına kadar çalışmış ; 2007-2008 yılları arasında Askerî Savcı olarak deruhte ettiği vatanî görevini , Hâkim Teğmen rütbesiyle tamamlayarak , yeniden avukatlık hayatına dönmüş ve ağırlıklı olarak Ülkemizde ticâri faaliyet gösteren bankalar , finans kurumları ve ticâri şirketler başta olmak üzere , gerçek ve hükmî şahsiyetlere sözleşmeli avukatlık ve hukukî danışmanlık hizmeti vermeye başlamıştır.


Başta İngiltere olmak üzere , birçok yabancı ülkedeki sertifika programlarına ve yurtiçinde de meslek içi eğitim seminerlerine iştirak eden, sosyal ve kültürel alanda faaliyet gösteren sivil toplum kuruluşlarında gönüllü olarak aktif bir biçimde yer alan Avukat Cem KAYA ;2014 ve 2016 Yılları İstanbul Barosu seçimlerinde Hukukun Üstünlüğü Plâtformu Listesi’nden Yönetim Kurulu Üyeliği’ne aday olmuştur .

İyi derecede İngilizce bilen ve Türkiye Yeşilay Cemiyeti Bakırköy Şubesi Kurucu Başkanı olan Avukat Cem KAYA , hâlen Bakırköy’de serbest avukat olarak mesleğini icrâ etmekte olup; Türkiye Adâlet Araştırmaları Merkezi ( TÜRKAD ) Başkan Yardımcısıdır.

- Sitemizde yer alan diğer hukukçu ve avukatları listelemek için tıklayın.. 

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski