Dondurulmuş Patates sağlıklı mı? Zararları nelerdir?

Dondurulmuş Patates sağlıklı mı? Zararları?
dondurulmuş patates


Dondurulmuş patatesin zararları nelerdir? 

İngiltere'de kamu sağlığını korumakla görevlendirilen Foods Standards Agency, patatesin kesinlikle soğutulmaması gerektiğini söylüyor.

Patatesi nerede saklıyorsunuz? Buzdolabında mı yoksa kilerde mi? Cevabınız buzdolabıysa bu haberi mutlaka okuyun.

İÇİNDEKİ NİŞASTA ŞEKERE DÖNÜŞÜYOR

İngiltere'de kamu sağlığını korumakla görevlendirilen Foods Standards Agency (Yiyecek Standartları Ajansı), patatesin kesinlikle soğutulmaması gerektiğini söylüyor.

The Mirror gazetesinin internet sitesinden aktardığı bilgiye göre; buzdolabına konmaması gereken en kritik yiyecek patates. Çünkü buzdolabında saklandığında, patatesin içindeki nişasta şekere dönüşüyor. Pişirildiğinde ya da kızartıldığında şeker, aminoasit asparajin ile birleşerek, çok zararlı olduğu düşünülen akrilamid kimyasalı üretiyor.

KANSER RİSKİ TAŞIYOR

Akrilamid, kâğıt, boya ve plastik üretiminde kullanılıyor. Yiyecek paketlerinde ve hatta yiyeceklerde bile izlerine rastlamak mümkün..

Basit bir internet araştırmasıyla akrilamidin kanserle bağlantısı ortaya çıkıyor. cancer.gov adlı internet sitesine göre; kemirgenler üzerinde yapılan çalışmalar, akrilamidin, birkaç kanser çeşidi için risk teşkil ettiğini ortaya koyuyor.

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski