İnan Kıraç kimdir? aslen nereli? kaç yaşında?

İnan Kıraç kimdir? aslen nereli? kaç yaşında? biyografisi ve hayatı hakkında kısa bilgi.
inan kıraç


İnan Kıraç kimdir? aslen nereli? kaç yaşında? biyografisi ve hayatı hakkında kısa bilgi.


Yerli otomobil TOGG'u üreten ortak girişim grubunda Kıraça Holding de yer alıyor. Kıraça Holding'in sahibi İnan Kıraç kimdir aslen nereli, Kıraça holding ne üretiyor ve hangi markaların sahibi? İşte İnan Kıraç eşi ve şirketi Kıraça holding hakkında bazı bilgiler.

Kıraça Holding neler üretiyor, sahibi İnan Kıraç kimdir?

Kıraça Holding, 1998 yılında Türk otomotiv sektörünün önde gelen isimleri İnan Kıraç ve Claude Nahum tarafından Kıraça Şirketler Topluluğu adıyla kuruldu. Karsan Otomotiv San. ve Tic. A.Ş. grubun şirketlerinden biridir.

İnan Kıraç, 1937 yılında Eskişehir'de dünyaya gelmiştir. Galatasaray Lisesi'ni bitirdikten sonra Londra'da City College of Business'te okudu. Vehbi Koç kayınpederi, Rahmi Koç ise kayın biraderidir.

İnan Kıraç'ın eşi kim?

İnan Kıraç, Vehbi Koç'un kızı Suna Kıraç ile 1969 yılında evlendi. Çocukları olmadı ama evliliklerinin 15. Yılında 4 aylıkken İpek Kıraç (d. 29 Kasım 1984) adında bir kız çocuğunu 1 Şubat 1985 tarihinde evlat edindiler. Suna Kıraç, 15 Eylül 2020'de 79 yaşında İstanbul'da hayatını kaybetmiştir.


KOÇ'LARIN DAMADI OLUŞU

İnan Kıraç, 24 yaşındayken 1961 yılında Koç Grubuna bağlı Ormak A.Ş.'de satış memuru olarak işe başladı. 1966 yılında Fiat Kamyonlarının ve Midibüslerinin imalatçısı olan Otoyol'un Genel Müdürlüğü'ne atandı. 1970 yılında Türkiye'de üretilen Fiat Otomobilleri'nin pazarlama ve dağıtım şirketi Tofaş Oto Ticaret'in Genel Müdürü oldu. Önce Koç Holding'in Tofaş'tan sorumlu Başkan Yardımcılığı'n Otomotiv Grubu Başkanlığı'na atandı.

1998 tarihinde emekliye ayrılıncaya kadar Koç Holding Yürütme Kurulu Başkanı (CEO) olarak hizmet veren İnan Kıraç, Türk Otomotiv Sektörünün gelişiminin her anına tanıklık etmiş, her ayrıntısına profesyonel yönetici olarak emek vermiş ve birçok dev fabrikaya imzasını atmıştır. 1998 yılında İnan Kıraç, Claude Nahum ile birlikte Kıraça Şirketler Topluluğunu kurdu.

İnan Kıraç, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın çağrısı üzerine Türkiye'nin önde gelen 5 holding patronu, TOBB önderliğinde Türkiye'nin yerli Otomobili TOGG üretimi için, Kıraça Holding olarak ortaklardan biri olmuştur.

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski