Kaz eti nasıldır? Kaz etinin faydaları nelerdir?

Kaz eti nasıldır? Kaz etinin faydaları nelerdir? Kaz etinin faydaları saymakla bitmiyor.
Kaz Eti


Kaz eti nasıldır? Kaz etinin faydaları nelerdir? Kaz etinin besin değerleri nedir? cinselliğe etkisi nedir?


Doğuda, özellikle Kars ilinde meşhur olup sıklıkla tüketilen ve besin değeri oldukça yüksek olan kaz eti hakkında bilgi.
 

Kaz etinin faydaları nelerdir? 

100 gram kaz etindeki protein, günlük protein ihtiyacının yarısından fazlasını karşılamaktadır. Protein hasar görmüş hücreleri onarır, yeni hücre dokusunun oluşumunu sağlar, oksijenin kan yoluyla organlara taşınmasını destekler.


Kaz etinin besin değerleri nedir?

Proteinler bağışıklığı da güçlendirir, pH seviyesini dengeleyip besinlerin iletiminden sorumludur. Kaz eti riboflavin, niasin, pantotenik asit, B1, B2, D, E, vitamin B-6, fosfor, demir, magnezyum ve selenyum açısından gayet iyi bir kaynaktır. Afrodizyak etkisi olan yiyeceklerden biri olan kaz eti, eski çağlarda bu amaçla bolca tüketildiği bilinmektedir.

Yağ oranı yaklaşık olarak 4’den az ve lezzetli bir et olarak nitelenen kaz etinin hayvan yağları arasında en sağlıklı yağı içerdiği bilinmektedir.

B1, B2, D, E ve Niasinamid (B3 veya PP vitamini) vitaminleri yanında fosfor, demir ve magnezyum bakımından zengin bir et olarak değerlendirilmektedir. Ayrıca diyetisyenler kaz etinin sağlıklı bir et olduğunu ve zeytinyağı kadar faydalı olduğunu söylemektedirler.

Kaz etinin besin spektrumuna göz atacak olursak, protein, potasyum, sodyum, kalsiyum ve fosfor bakımından da çok zengindir. Sayısız mineral ve vitaminin de az miktarlarda da olsa kaz etinde var olup, şeker oranının neredeyse kaz etinde var olmadığı saptanmıştır.

Sonuç olarak; tüm kaynaklar ve bilgiler değerlendirildiğinde, kaz etinin tehlikeli bir kolesterol kaynağı olmadığı, şeker oranının neredeyse sıfıra yakın, protein oranının yüksek, yağ oranının az, ancak vitamin ve mineral içeriğinin çeşitli olduğu görülmektedir.

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski