Lütfü Türkkan kimdir? aslen nereli? kaç yaşında?

Lütfü Türkkan kimdir, aslen nereli? kaç yaşında? eşi kim? çocukları, oğlu, kızı kim? biyografisi ve hayatı hakkında kısa bilgi.
Lütfü Türkkan

Lütfü Türkkan kimdir, aslen nereli? kaç yaşında? eşi kim? çocukları, oğlu, kızı kim? biyografisi ve hayatı hakkında kısa bilgi.


İnegöl'de Şehit ağabeyi Tahir Gümren'e ağza alınmayacak şekilde küfür eden, İYİ Parti Grup Başkanvekili ve Kocaeli Milletvekili Lütfü Türkkan'ın hayatı hakkında merak edilenler.

LÜTFÜ TÜRKKAN NERELİ?

İYİ Parti Milletvekili Lütfü Türkkan, 5 Şubat 1959'da İstanbul'da dünyaya gelmiş olup, aslen Makedonya göçmenidir.
İstanbul Devlet Güzel Sanatlar Akademisi Mimarlık Yüksek Okulu (Önlisans), Yıldız Teknik Üniversitesi Matematik Bölümü (Önlisans) ve Makedonya Kiril Metodij Üniversitesi Türkoloji Bölümü'nden mezundur.


Doce Golcev Üniversitesi Türkoloji Bölümünde yüksek lisans öğrenimi devam etmektedir. Türkkan Gıda Mad. San. Tic. AŞ (TÜGMAD)'nin Yönetim Kurulu Başkanıdır. Kocaeli Sanayi Odası Meclis Üyeliği ile Dilovası Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Üyeliğinde bulundu. Futbol Federasyonu Dış İlişkiler Komite Üyeliği, Bursaspor As Başkanlığı, Vardar Spor ve Karagümrükspor Başkanlığı yaptı. Rumeli Türkleri Kültür Dayanışma Derneği ve Rumeli Eğitim Vakfında Başkanlık görevinde bulundu. Beykent ve Boğaziçi Üniversiteleri tarafından düzenlenen Balkan konferanslarına tebliğler sundu.

Yağ Sanayicisi

Lütfü Türkkan, Tügmad Türkkan Gıda Mad. San ve Tic. A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanlığı yapmaktadır.

24. Dönemde Türkiye-AB Karma Parlamento Komisyonu Üyesi oldu. İyi düzeyde İngilizce ve Rusça, orta düzeyde Makedonca ve Bulgarca bilmektedir.

Lütfü Türkkan, 14 Mayıs 2023 seçimlerinde, İyi Parti tarafından Kocaeli'den tekrar aday gösterilmiş ve 28. Dönem İyi Parti Kocaeli Milletvekili olarak seçilmiştir.

Şehit Yakınına Küfür etmişti!

İYİ Parti Grup Başkanvekili Lütfü Türkkan, Bingöl'de, yanına yaklaşarak tepkisini dile getiren, şehit yakını olduğunu söyleyen bir vatandaşa karşı ağır ifadeler kullanmıştı.

Lütfü Türkkan kiminle evli?

Lütfü Türkkan, Şebnem Türkkan ile evlidir, çiftin; Dilara, Mehmet Nezir, Türküm ve Nihan isimlerinde 4 çocukları vardır. 

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski