Mahkeme Duası nedir? nasıl okunur?

Mahkeme Duası nedir? nasıl okunur?
Mahkeme Duası


Mahkeme duası, Hak ve hukuka yasalara uygunluk ve doğruluk duygusunun insanın içinde olması gereken özelliklerden biri olmasına rağmen bazen bunu mahkemeler yolu ile çözme yoluna gideriz. Haklı isek, mahkeme sonucunu alana kadar içimiz içimizi kemirir. Tabi ki mahkeme sürecinin de uzun bir süreç olması göz önüne alındığında sabırsızlığımız ve endişemiz artar. Hayatta yaşanabilecek, belki de en kötü şey haklı olduğumuz halde hakkımızın yenmesi ve bunu ispat edemiyor olmamızdır. Ama inançlı bir insan yanında her zaman Allah'ın olduğunu ve adaletin er geç tecelli edeceğini bilir. Ve dualarını da bu yönde yaparak kendisini son derece rahatlatır. İçten ve samimi bir kalp ile yapılan mahkeme duası eğer ki haklı olan siz iseniz mutlaka yerini bulacaktır. Allah adalet konusunda o kadar adildir ki mutlaka haklı ile haksızı ayırır ve aynı kefeye koymaz. Bazen haklı olsanız bile haksız çıktığınız durumlar olabilir, böyle durumlarda inancı kaybetmeden sizin olanın size geri döneceğini bilmelisiniz. Bazen bu zaman dilimi kısa bazen de çok uzun sürebilir. Önemli olan sizin kendinizi bilmeniz ve Allah'tan ona göre istemenizdir. Haksız olduğunuz durumlarda Allah'tan istemek size bir fayda sağlamayacaktır.

Mahkeme duası nedir?

Allah'ın en güzel esmalarından biri olan "El-Adil" tam ve sonsuz mutlak adalet sahibi anlamına gelmektedir. Herkese hakkını veren, zulmedeni Allah, kendi gibi insanlara da adalet duygusunu vermiştir. Bu duygudan hiç bir şekilde mahrum olmamalarını emretmiştir. Ama ne yazık ki bazen durumlar böyle olamayabiliyor. Bazı insanlar bu durumun farkında dahi değil.

Sevgili peygamberimizde kendi nefisleri ve ailelerine ve çevresindeki insanlara adil davrananların kıyamet gününde nurdan mimberler üzerinde olacağını hadisi şeriflerinde belirtmişlerdir. Bundan dolayı eğer mahkeme yolu ile çözülecek bir davanız var ise ve doğru yolda olan, haklı olan siz iseniz mahkeme duasını okuyarak içinizin ferahlamasını sağlayabilirsiniz.


Mahkeme duası nasıl okunur?

Mahkeme duasını okumanın tek şartı, mahkemeye düşen kişi gerçekten suçsuz ise kendisine inanıyorsa ve Allah katında da içten bir yalvarışa nail olabiliyorsa okumalıdır. Aksi takdirde haksız bir durumda olup ta mahkeme duası okumak hiç bir fayda vermeyeceği gibi fazladan günah işleyerek yolunda giden işlerinizin de bozulmasına sebep olabilirsiniz. Zaten haksız yere dua ederek adalet dileyen kişi en başta kendini kandırmış olacaktır.

Hangi duayı kursanız okuyun Allah'ın huzuruna abdestli olarak temiz olarak çıkmaya özellikle dikkat edin. Abdest, besmele ve temiz ve samimi bir kalp ile 2 rekat namaz kıldıktan sonra,
  • 1000 defa Ya Nasr, Ya Kadir, esmaları tekrarlanır.
  • 100 defa "Hasbıyallahu nimel vekil" denir.
  • Tevbe suresinin 129. ayeti; "fe in tevellev fe kul hasbıyallahu la ilahe illa hu aleyhi tevekkeltü ve hüve rabbül arşil aziym" okunur.
  • Hud suresinin 88. ayeti; "kale ya kavmi eraeytüm in küntü alabeyyinetim mir rabbi ve razekani minhü rizkan hasena ve ma üridü en ühalifeküm ila ma enhaküm anh in üridü illel islaha mestetat ve ma tevfikiy illa billah aleyhi tevekkeltü ve ileyhi ünip" okunur.
  • Yusuf suresinin 67. ayeti; "ve kale ya beniyye la tedhulu mim babiv vahidiv vedhulu min şey inil hükmü illa lillah aleyhi tevekkelt ve laeyhi fel yetevekkelil mütevekkilun" okunur.
Sitemizde kayıtlı diğer Duaları listelemek için tıklayın..

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski