Munzur Vadisi Nerededir? Munzur Vadisine Nasıl Gidilir?

Munzur Vadisi nerede? Munzur Vadisine nasıl gidilir? Tunceli'de bulunan doğa harikası Munzur Vadisinin bilinmeyen yönleri..
Munzur Vadisi


Munzur Vadisi nerede? Munzur Vadisine nasıl gidilir? Tunceli'de bulunan doğa harikası Munzur Vadisinin bilinmeyen yönleri..


Tunceli sınırları içerisinde bulunan Munzur Vadisi güzelliği ile büyülerken bir çok vatandaş bu doğa harikasını merak ediyor.

Munzur Vadisi nerede?

Munzur Vadisi Doğu Anadolu Bölgesi'nin, Tunceli ili sınırları içinde yer almaktadır. 1971 yılında milli park ilan edilmiştir. Yüz ölçümü 42.674 hektardır.

Munzur Dağlarında, Ovacık ilçesi yakınlarından büyük gözeler halinde doğan Munzur Suyu, Fırat Nehrine karışmaktadır. Munzur Suyunun iki kenarı, Ovacık kesiminde Türkiye'de doğal yayılışı çok küçülmüş olan huş ağaçlarıyla kaplıdır.

Doğudan gelen Mercan Suyunu da alan Munzur Suyu, Tunceli il Merkezine kadar olan kesiminde ünlü alabalıklarını barındırır.

Meşe ağaçlarının hakim olduğu milli park, ayı, kurt, tilki, yaban keçisi ve çengel boynuzlu dağ keçisi, susamuru, ile keklik gibi kuşları barındırmaktadır.


Munzur Vadisi Milli Parkı

Munzur Vadisi Milli Parkı Türkiye’nin en büyük milli parklarından biridir. Munzur Vadisi Milli Park içinde endemik bitki türleri, akarsular ve yeşil alanlar bulunmaktadır.

Munzur Vadisi Milli Parkında rafting, bisiklet gezisi, doğa yürüyüşü, jeep safari, ATV gezisi ve kamp yapmak için uygundur.

Munzur Vadisi Milli Parkı Nerede

Munzur Vadisi Milli Parkı Tunceli ili ve Ovacık ilçesi arasında yer almaktadır.

Munzur Vadisine nasıl gidilir?

Munzur Vadisi Milli parkına ulaşmak için Tunceli otogarından kalkan Ovacık ilçe dolmuşlarını kullanabilirsiniz. Ya da şahsi aracınızla Tunceli Ovacık yolu üzerinde tabelalar yardımıyla ulaşım sağlayabilirsiniz.

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski