Gazeteci Necdet Saraç kimdir? aslen nereli? kaç yaşında?

Gazeteci Necdet Saraç kimdir? aslen nereli? kaç yaşında? biyografisi ve hayatı hakkında kısa bilgi.
Necdet Saraç


Gazeteci Necdet Saraç kimdir? aslen nereli? kaç yaşında? biyografisi ve hayatı hakkında kısa bilgi.


Katıldığı haber tartışma programlarında yaptığı siyasi yorumlarla dikkat çeken Gazeteci Necdet Saraç hakkında bilgiler.

GAZETECİ NECDET SARAÇ KİMDİR?

Necdet Saraç 1961 yılında aslen memleketi olan Erzincan'da dünyaya gelmiştir. Saraç İlköğretimi İstanbul Harbiye İlkokulu’nda, Ortaokulu Kurtuluş Ortaokulu’nda, Lise eğitimini Feriköy Lisesi’nde tamamlamıştır. Ardından Marmara Üniversitesi Siyasal Bilimler Fakültesi Siyaset ve Kamu Yönetimi Bölümü’nden mezun olmuştur.

Almanya'da Halk Yüksek Okulu'nda çalışmış, Köln Sinema Günleri dahil, bir çok sosyal kültürel projede yer almıştır. Ayrıca Türkçe ve Almanca olan bir gençlik dergisini yayınlamıştır.


1996 ve 2004 yılları arasında Cine5 ile Digitürk Avrupa Temsilciliğini üstlenmiş, Avrupa ve Türkiye’de Alevi kurumlarda merkezi düzeyde yöneticilik yaptı. Su Tv ile Yol Tv'de Genel Yayın Yönetmenliği, Birgün Gazetesinde ise 3 sene köşe yazarlığı yapmıştır.

Necdet Saraç kitapları;

  • Alevilerin Siyasal Tarihi,
  • Farklı Çizgi,
  • Yavuz’un Aklı
  • 51 Soruda Sosyal Demokrasi.

CHP’nin 2009 Ankara ve 2014 Maltepe yerel seçim kampanyalarının koordinasyonuna çalışmış, 2015 yılında CHP İstanbul İl Başkan Adayı olmuştur. 7 Haziran seçimlerinde İstanbul 1. bölgede ön seçime girmiş, daha sonra 20. sıradan milletvekili adayı olmuştur. 1 Kasım erken seçimlerinde ise Cumhuriyet Halk Partisi 1. Bölge’den 19. sırada Milletvekili adayı olmuştur. 1 Ekim 2015 tarihinde ise Kasım seçimleri için CHP Yurtdışı Danışmanlığı görevini üstlenmiştir.

Necdet Saraç evlidir ve iki kızı vardır. Günümüzde çeşitli gazetelerde ve internet sitelerinde makaleler yazmaya devam etmektedir.

- Sitemizde biyografisi yer alan diğer Gazetecileri görmek için tıklayın..

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski