Rüyada Yunus Balığı Görmek ne demektir?

Rüyada yunus balığı görmek, rüyada yunusla yüzmek, rüyada yunus balığıyla konuşmak, rüyada yunuslar görmek anlamı nedir?
Rüyada Yunus


Rüyada yunus balığı görmek, rüyada yunusla yüzmek, rüyada yunus balığıyla konuşmak, rüyada yunuslar görmek anlamı nedir?

Rüyada yunus görmek, elindeki yetkilerin alınması ve sahip olduğu imkanları kaybetmek anlamına gelebilir. Yunus balığı İmam Nablusî’nin tabirine göre başkalarından gizlenen sırlı işleri ve birine kurulan büyük tuzakları simgeler. Yunus balığı, büyüklerin sözünü dinlemeye veya casusluk yapmaya işaret olabildiği gibi, bazen de yağacak yağmurun çok miktarda olmasına delalet edebilir.

Avret yerinden yunus balığı çıktığını gören, yakın zamanda kız evlada sahip olur. Zira taze ve canlı bütün balıklar, küçük kız çocuklarını veya bakire genç kızları temsil edebilmektedir. Denizden taze ve tatlı türde bir balık avladığını görmek, hanesinin geçimini helal yoldan temin etmek için azami gayret sarf etmek demektir.

Bu sevimli balığın bir kafese kapatıldığını görmek, iyi niyetli bir kimsenin hapse atılacağına alamettir. Bazen de kafesteki yunus balığı sevimli bir bebeğe, kafesi ise onun beşiğine işaret eder. Yunus balığını bir yere kapatmak, temiz karakterdeki bir şahsa hile yapmak demektir. Bir tuzak hazırlayarak bununla yunus avladığını gören, hile yaparak para kazanır.



Bir kimsenin yunus balığı görmesi; ibadetlerine düşkün zatların ibadet ettikleri cami ve diğer ibadethane özelliğindeki yerlere girmekle yorumlanır. Bir kimse Yunus aleyhisselamın karnında bir süre kaldığı balığı rüyasında görürse bu rüyanın pek çok tabiri yapılmıştır:

Eğer rüya sahibinin endişeli olmasını gerektiren bir durum varsa bu durumdan kurtulacak; maddi sıkıntıya düşmüşse bu sıkıntısı bitecek; başka dertleri varsa bunlar bitecektir. Fakat bu güzel günleri görmek için bir süre daha yaşadığı zahmetlere katlanması ve tesbihi, istiğfarı ve bunun gibi ibadetleri çoğaltması gerekmektedir.

Çünkü Allah-ü Teala, Kuran-ı Kerim’de Yunus peygamberi çokça tesbih etmesi (Özellikle "Lâ ilâhe illâ ente sübhâneke innî küntü minezzâlimîn" tesbihini çok çekmiştir) nedeniyle kurtardığını bildirmiştir. Aynı şekilde kişinin Musa aleyhisselamın ikiye yardığı denizi, Ashab-ı Kehf’in mağarasını, Nuh peygamberin gemisini, Yusuf peygamberin atıldığı zindanı görmesi de bununla aynı tabire sahiptir.

Rüyada yunus balığı

Rüyada yunus balığı kimsenin kendisine inanmadığını düşündüğü bir hususta yemin etmek demektir. Yunus balığı dost canlısı, kilolu, çocuksu bir karaktere sahip bir şahsın sembolü de olabilmektedir. Bu hayvan yaratılış itibariyle yüzünde doğal bir gülümsemeye sahip olduğundan daima güleryüzlü ve sıcakkanlı insanların da simgesidir.

Yunus balığının her türlü sesi algılayabilir özelliği dolayısıyla duyarlı ve çevresindeki olayları kolayca duyan kişiler de olabilirler. Memeli hayvanlardan olmakla balıklardan farklı oldukları için bulundukları ortamın kötülüğünden uzak kalabilmiş kişileri de temsil edebilirler. Çünkü balıklar büyüğü küçüğünü yemesi ile birbirini ezerek yaşayan insan topluluklarına benzetilmiştir.



Rüyada yunusla yüzmek

Rüyada yunusla yüzmek önemli ve profesyonellik isteyen bir işte uzmanından yardım almaktır. Yunus balığıyla yüzme yarışı yapmak mesleki veya ilmi alanda kendinden profesyonel olan bazı kişilerle boy ölçüşmeye kalkmak ve yenilmek anlamına gelmektedir. Yunus balığıyla birlikte sırt üstü yüzen birini görmek, bu kişinin haram yemekten ve günah işlemekten yüz çevirdiğini gösterir.

Eğer onunla birlikte yüzerken hiç zorlanmıyorsa, devlet işlerinde oldukça yüksek bir mevkiye getirilir ve bu işinde hiç zorluk çekmez. Rüyada yunus görmek bu balığın Yunus aleyhisselama adeta bir zindan olması yönüyle kısa süre hapse girmeye işaret olabilir.

Rüyada yunusla konuşmak

Rüyada yunusla konuşmak zahmetli günlerden sonra erişilecek rahata işarettir. Yunusla konuşmak onunla ne konuşulduğuna göre tabir edilir. Eğer yunusla değerli sözler konuşuluyorsa; onunla konuşulması büyük dereceler elde etmek, saltanat ve servete sahip olmak gibi güzel hallere yorulur.

Yunusu satın almak veya kendine ait bir suya bırakmak da aynı şekilde tabir edilir. Eğer yunusun kişinin kendisine ait olduğu görülürse rüyada yunusun kişiyle konuşması, rüya sahibinin bir sıkıntıya düşeceğini haber verebilir. Kendisiyle konuşulan yunusun bedeninde bir eksiklik varsa; kişinin kazanacağı mevki veya malda o derece eksiklik olur.

Kanatları olan tatlı bir yunusla konuşmak ise rüya sahibinin hayal ettiği şeyleri gerçekleştirmesine yardım edecek kişilerle tanışmasını simgeler. Yunus balıklarını taklit ederek akrobatik hareketler yapmaksa işinde profesyonel kişileri kendine örnek alıp çok çalışarak riskli girişimleri başarıyla gerçekleştireceğini gösterir.


Rüyada Yunus isminde birini görmek

Rüyada Yunus isminde birini görmek eğer bu gördüğü kişiyi tanımıyorsa Yunus aleyhisselamı temsil edebilir. Tanıdığı başka isimde birinin Yunus isminde olduğunu görmek ise bu kişinin Yunus aleyhisselam ile benzer özellikler taşıdığı anlamına gelebilir.

Örneğin bu kişi çevresindekileri iyi yönde çokça uyardığı halde sözü dinlenmeyen ve bu nedenle bu kimseleri terk eden biri olabilir. Aynı şekilde rüyayı gören tıpkı Yunus aleyhisselam gibi bir müddet yaşadığı yerden uzakta hapsedilecek olabilir. Tüm bunların sonunda bu kimseler rüya sahibinin kıymetini anlayabilirler.

Yunus aleyhisselamın kendisini gören sıkıntı çeken biriyse bu sıkıntılardan Allah’ın çokça zikretmesi sayesinde kurtulacaktır. Konunun tabirinde daha da aydınlanmak isteyenler, Yunus aleyhisselamın hayatını okuyarak kendilerine birçok hisse çıkarabilirler.

Rüyada yunuslar görmek

Rüyada yunuslar görmek bir hususta içinde yaşadığı topluma sinirlenerek onlardan uzaklaşmaya yorumlanır. Bir arada yüzen pekçok yunusun görülmesi, küçük çocukların eğlence yerlerindeki parklardaki hallerini temsil edebilir. Çünkü yunuslar oyuncu özellikleri ve neşeli kimlikleriyle adeta çocukları temsil etmektedirler.

Bu balık acısını dışarıya çok yansıtmayan bir hayvan olduğundan derdini içine atan kişilerin sembolü olabilir. Rüyada yunus görmek, bazen de Yunus aleyhisselamın bu balığın karnında olduğu dönemde yaşadığı pişmanlıktan dolayı büyük pişmanlıklar yaşamayı temsil eder.

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski