TOGG kimin? Yerli Otomobili hangi şirketler yapıyor?

TOGG Kimin? Yerli otomobili kimler yapıyor? yerli otomobil yapımında olan şirketler hangisi? Türkiye'yi gururlandıran yerli otomobil projesinde 5 babayiğit var.
TOGG Ortakları


TOGG Kimin? Yerli otomobili kimler yapıyor? yerli otomobili yapan şirketler babayiğitler hangileri? Yerli otomobilin sahibi 5 babayiğit kim?


TOGG KİMİN?

Türkiye'de yerli otomobil TOGG'u üretmek için birlikte çalışma kararı alan şirketler, (5 Babayiğit) Kasım 2017'de Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklanmıştı.

Yerli Otomobil TOGG Ortakları


25 Haziran 2018'de Türkiye'nin Otomobili Girişim Grubu Sanayi ve Ticaret A.Ş. kuruldu. Ekim 2019'da şirket merkezi Şişli, İstanbul'dan Gebze, Kocaeli'ne taşındı. Şirketin CEO'su Mehmet Gürcan Karakaş'tır. Tasarımı 2019 yılı içinde tamamlanan otomobilin 2022'de satışa çıkacağı açıklandı.


Togg Yerli Otomobilin SUV ve sedan modelleri 27 Aralık 2019'da yapılan bir basın toplantısında tanıtıldı.TOGG'un gövde tasarım çalışması İtalyan tasarım şirketi Pininfarina ile birlikte yapıldı.

Togg'un elektrikli otomobil üretimi için Gemlik, Bursa'da 22 milyar TL maliyetle fabrikası kuruldu. 6 Ocak 2022 de Amerika'da CES 2022 etkinliğinde yerini aldı ve lansman gerçekleştirdi.

Yerli Otomobil TOGG Sedan Modeli
Yerli Otomobil TOGG Sedan Modeli

Bursa'nın Gemlik ilçesinde yer alan fabrikanın yapımına ilk olarak 18 Temmuz 2020'de başlandı. Fabrika sahası Yaklaşık 1 milyon 200 bin metrekaredir. Togg'un Bilişim Vadisi'ndeki merkezine 30 dakikalık mesafede olan fabrikanın 29 Ekim 2022'de açılacağını söyleyen Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, "Araçlarımız seri üretim bantlarından inmeye başlayacak" dedi.

Gemlik'te 1850 kişinin görev yaptığı şantiyede planlamalar çerçevesinde çalışmalarını yürüten şirket, seri üretim bandından elektrikli C SUV aracını 2022 sonunda indirmeyi hedefliyor. Gemlik'teki Togg fabrikasında 14 bin 500 ton çelik montajı yapılan boya tesisinde, 33 bin metrekare çatı panel montajı ve 16 bin 734 metrekare abs kör kalıp montajı yapıldı. Tesisteki üretim hattı boya tanklarının yerleştirilmesi tamamlandı.

Yerli Otomobil TOGG SUV Modeli
Yerli Otomobil TOGG SUV Modeli

Türkiye'nin Otomobili Girişim Grubu (Togg) ile bir Çin şirketi olan Farasis'in ortaklığında kurulan SIRO, Gemlik'te batarya hücresi ve modül üretimi tesisi kuracak. Togg ve Farasis ortaklığında SIRO, 15 gigawatt saatlik batarya hücresi ve modül üretimi yapacak. Gemlik'teki fabrikada otomotiv ve otomotiv dışı uygulamalarda enerji depolama çözümleri geliştirecek.

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski