Torku kimin? kime ait? sahibi kim kurdu? Recep Konuk kimdir?

Torku kimin, sahibi kimdir? kim kurdu? merkezi nerededir? torku ortaklık yapısı nedir? hangi kooperatife ait markadır?
Torku kimin


Torku kimin? kime ait? sahibi kim kurdu? merkezi nerededir? Recep Konuk kimdir? torku ortaklık yapısı nedir? hangi kooperatife ait markadır?


Torku Türkiye'nin en büyük gıda üreticilerinden biridir. Ürettiği gıda ürünleri ile dikkatleri üzerine çeken Torku markası yurt dışına da satışlar yapıyor. Türkiye'nin en değerli markalarından biri olan Torku ile alakalı vatandaşlar araştırma yapıyor.

TORKU KİMİN?

Konya Şeker kooperatifinin bir markası olan Torku'nun kuruluş hikayesi 1950'li yıllarda kurulan Konya Şeker Fabrikası'na kadar uzanmaktadır. Arkasında 900 bin üreticinin olduğu Torku, ilk şeker üretimiyle başladığı serüvene onlarca belki yüzlerce çeşit ürünüyle devam etti.

Öte yandan tarihi geçmişi eskiye dayanan Torku markası ürettiği şekerle Türkiye ihtiyacının yüzde 22'sini tek başına karşılamayı başarırken yöneticilerin vizyoner bakışı sonrasında 2007 yılında Torku markası ortaya çıktı. Şeker üretimiyle başlayan Konya Şeker bünyesindeki tesislerde şimdi çikolatadan, helvaya, et ve süt ürünlerine hatta unlu mamüllere kadar geniş bir ürün çeşidinin üretimi yapılmaktadır.
 
Torku markasına ulaşan yolun ilk adımı olan Konya Şeker Fabrikası 1952 yılında Konya'da kuruldu. 1953 yılında ilk fabrikanın temelleri atıldı. Bir sonraki yıl yani 1954'te fabrika ilk üretimine başladı. Süt İnekçiliği Hayvan Kreşi olan ÇUM-PAŞ A.Ş. 1973 yılında Çumra yöresinde kuruldu. 1977 yılına gelindiğinde Melaslı Kuru Küspe Fabrikası kuruldu. Konya Şeker ve Konya Pancar Ekicileri Kooperatifi iştirakleri ile 1993 yılında kurulan Şekersüt, fabrikası ürünlerini üretmeye başladı. Halen kurumun yöneticisi olan Recep Konuk1999 yılında Konya Pancar Ekicileri Kooperatifi ile Konya Şeker Sanayi ve Ticaret A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanlığına oy birliği ile seçildi. Şeker Torku markasına giden yolun mimarlarından biri olarak görülüyor. Torku markası bugün şeker, süt ve süt ürünleri, bakliyat, içecek, şekerleme ürünleri, kek ve çikolata gibi bir çok alanda ürün yelpazesi ile tüketicilere hizmet vermektedir.


TORKU'NUN SAHİBİ KİM?

Torku'nun sahibi Konya Şeker'dir. 900 bin çitfçinin emeği ile kurulan Torku bir kooperatif kuruluşudur. Öte yandan Torku'nun başındaki isim ise Konya Şeker Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Recep Konuk'tur.

Recep Konuk kimdir?

Recep Konuk 1956 yılında Konya Çumra'da dünyaya gelmiştir. Ticaret ve siyaset adamıdır. İlköğretimini, Türkmencamili Köyü İlkokulu, Çumra Cumhuriyet Ortaokulu ve ortaöğrenimini Çumra Cumhuriyet Lisesi’nde tamamladı. Konya Selçuk Üniversitesi Eğitim Enstitüsü’nden mezun oldu ve Şanlıurfa’da öğretmenliğe başladı. 1985 yılında öğretmenlikten ayrılarak ticaret hayatına atıldı.

Anadolu Birlik Holding ve Konya Şeker yönetim kurulu başkanı, eski Çumra belediye başkanı (1994) Ayrıca Konya Şekerspor'un onursal başkanıdır. 25. dönemde AK Parti Karaman milletvekili seçilmiştir. 1 Kasım 2015 tarihinde yapılan erken genel seçimde tekrar Ak Parti Karaman 1.sıra milletvekili adayı olarak gösterilmiş ve 26. Dönem Karaman Milletvekili olarak seçilmiştir. Haziran ayında yapılan genel seçimleri için milletvekili adaylığı için başvuru yapmamıştır.

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski