Gazeteci Barış Yarkadaş kimdir? aslen nereli? kaç yaşında?

Gazeteci Barış Yarkadaş kim kimdir? aslen nerelidir? kaç yaşında? biyografisi ve hayatı hakkında kısa bilgi.
Barış Yarkadaş

Gazeteci Barış Yarkadaş kimdir? aslen nereli? kaç yaşında? biyografisi ve hayatı hakkında kısa bilgi.


BARIŞ YARKADAŞ NERELİ?

Barış Yarkadaş, 1974 yılında Kars'ın Susuz İlçesi'nde dünyaya gelmiştir. İlk ve Orta öğrenimini Kars'ta tamamladı. 1988 yılında İstanbul'a yerleşti. Sultanahmet Matbaa Meslek Lisesi'nde başlayan Barış Yarkadaş'ın İstanbul'daki öğrenim hayatı, Marmara Üniversitesi Matbaacılık Bölümü'nde devam etti. Bir süre de Kamu Yönetimi öğrenimi gördü.


Barış Yarkadaş, daha sonra öğrenimini bırakıp ilkokuldan beri içinde bulunduğu medya sektöründe kalmaya karar verdi. Mesleğe, 'gazete dağıtıcısı' olarak başladığı 1985'ten beri, çeşitli gazete, dergi, radyo, haber ajansı ve internet haber sitesinde çalıştı. 2001 ve 2002'de yapılan seçimlerde ise Barış Yarkadaş, Çağdaş Gazeteciler Derneği (ÇGD) İstanbul Şube Başkanlığına seçildi.

Askerliğini Van’da yapıtı. 2006 senesinde Gerçek Gündem isimli internet sitesini kurdu.

2011 senesinden bu yana Halk TV’de aktif görev üstlenen Yarkadaş, Türkiye Gazeteciler Cemiyeti üyesidir.

Barış Yarkadaş, 7 Haziran ve 1 Kasım’da yapılan 2015 Türkiye Genel Seçimlerinde 25. ve 26. Dönem CHP İstanbul Milletvekili olarak parlamentoya girmiştir. Barış Yarkadaş'ın "Hepsi Yaralar Sonuncusu Öldürür" ve "Aksaray'ın Sırları" adlı kitapları bulunmaktadır.

5 Kasım 2023 gecesi CHP'nin yeni genel başkanı olarak seçilen Özgür Özel'in seçimi kazanmasının ardından, gazeteci Barış Yarkadaş'ın, eylül ayında katıldığı bir yayındaki sözleri yeniden gündem oldu. TV100 yayınına katılan Yarkadaş, sunucunu Kübra Par'ın kongre gününe ilişkin Özgür Özel'in Kemal Kılıçdaroğlu'na karşı kazanması halinde "Süreci yanlış okudum der misiniz?" yorumuna "Özgür Özel seçimi kazanırsa ben mesleği bırakırım" diyen Yarkadaş'ın sözleri seçimin ardından sosyal medyada hızla yayıldı. Yarkadaş bu sözleriyle sosyal medya platformu X'de "Barış Yarkadaş" etiketiyle gündem oldu.

Barış Yarkadaş'ın Mesleği Bırakırım Videosu:




- Sitemizde biyografisi yer alan diğer Gazetecileri görmek için tıklayın..

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski