Fatih Erbakan kimdir? aslen nereli? kaç yaşında? eşi kim?

Fatih Erbakan kimdir? aslen nereli? kaç yaşında? evli mi? eşi kim? biyografisi ve hayatı hakkında kısa bilgiler.
Fatih Erbakan

Fatih Erbakan kimdir? aslen nereli? kaç yaşında? evli mi? eşi kim? biyografisi ve hayatı hakkında kısa bilgiler.


Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan’ın hayatı hakkında merak edilenler.

FATİH ERBAKAN KAÇ YAŞINDA?

Fatih Erbakan, 1 Ocak 1979 tarihinde Ankara'da dünyaya gelmiştir. Aslen Adana'lıdır. Tam adı Muhammed Ali Fatih Erbakan'dır. Annesi Nermin Erbakan babası başbakanlık da yapmış olan Necmettin Erbakan'dır. Zeynep Erbakan ve Elif Erbakan adlarında iki kız kardeşi vardır.

Eğitim Hayatı

Fatih Erbakan, İlkokulu Ankara'da okuduktan sonra ortaokulu Ankara Merkez İmam Hatip Ortaokulu'nda bitirdi. Lise eğitimini ise Ankara Ayrancı Lisesi'nde okuyarak mezun olmuştur.

Başkent Üniversitesi Elektrik-Elektronik Mühendisliği fakültesinden Elektrik-Elektronik Mühendisi olarak mezun oldu. Mezun olduktan sonra yüksek lisans için İngiltere'ye gitti. Londra'da Royal Holloway Koleji'nde işletme alanında yönetim ve organizasyon doktorasına başladı ancak annesi Nermin Erbakan vefat edince Türkiye'ye döndü. Sonra da yüksek lisans eğitimini Başkent Üniversitesi Elektrik-Elektronik Mühendisliği bölümünde yaptı. Devamında yine aynı üniversitede Yönetim ve Organizasyon dalında doktorasını yaptı.


Fatih Erbakan askerlik yaptı mı?

Fatih Erbakan, 2012 yılında 30 bin liralık bedelini peşin yatırarak bedelli askerlik yapmıştır.

Siyasi Hayatı

Fatih Erbakan, lise yıllarından itibaren defalarca babasının yanında kürsüye çıkıp baş parmağını havaya kaldırarak siyasete ısındı. 1998 yılında ailesiyle birlikte Mekke'ye gitti ve ikinci kez hacı oldu.

2012 yılında Saadet Partisi Genel İdare Kurulu üyesi oldu ve aynı zamanda Genel Başkan Başdanışmanı olarak Saadet Partisi'nde görev yaptı.

17 Kasım 2013 tarihinde "Prof.Dr. Necmettin Erbakan Vakfı" kuruldu ve Genel Başkanı olarak Fatih Erbakan seçildi.

Yeniden Refah Partisi kuruluşu

23 Kasım 2018 tarihinde, 99 Kurucular Kurulu üyesiyle birlikte Yeniden Refah Partisi'ni kurmuştur.

Fatih Erbakan, 14 Mayıs 2023 seçimlerinde, Ak Parti tarafından İstanbul 2. Bölgeden aday gösterilmiş ve 28. Dönem Yeniden Refah Partisi İstanbul Milletvekili olarak seçilmiştir.

Fatih Erbakan kiminle evli?

Fatih Erbakan, 23 Şubat 2003 tarihinde babasının siyasi yasağının bittiği gün Beyza Molu ile Çırağan Sarayı'nda evlendi. Çiftin İkiz kız çocukları vardır.

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski