Ömer Lütfü Avşar kimdir? aslen nereli? kaç yaşında?

Hukukçu Ömer Lütfü Avşar kimdir? aslen nereli? kaç yaşında? biyografisi ve hayatı hakkında bilgiler.
Ömer Lütfü Avşar


Hukukçu Ömer Lütfü Avşar kimdir? aslen nereli? kaç yaşında? biyografisi ve hayatı hakkında bilgiler.


Çeşitli televizyon programlarında gündemi yorumlayan Ömer Lütfü Avşar’ın kim olduğu merak edilmekte. Türk Demokrasi Vakfı genel başkanlığı ile çeşitli vakıf ve derneklerde yönetim kurulu, mütevelli heyet üyeliği ve başkanlığı görevini üstlenmiş olan Ömer Lütfü Avşar hakkında bilgi.


ÖMER LÜTFÜ AVŞAR KİMDİR?

Ömer Lütfü Avşar 1964 yılında Kırıkkale'de dünyaya gelmiştir. İlköğretim ve Ortaokul eğitimini Kırıkkale’de tamamlamıştır. Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesinden mezun olan Ömer Lütfü Avşar baba tarafından aslen Hatay Belen’lidir. 1989 yılında üniversite mezuniyetinin ardından askerliğini tamamlamış, döndüğünde Ankara Barosunda staj yapmıştır.

Kazandığı hakimlik sınavı sonrası memuriyet atamasından istifa etmiş ve Ankara Barosu’na bağlı olarak serbest avukatlık yapmıştır. 1992 yılında Avşar Hukuk Bürosu’nu kurmuş ve meslektaşları ile birlikte çalışmaya başlamıştır.

Türk Demokrasi Vakfı genel başkanlığı ile çeşitli vakıf ve derneklerde yönetim kurulu, mütevelli heyet üyeliği ve başkanlığı. Enstitü Dergisi imtiyaz sahipliği yapmıştır.

Halen Hukuk Akademisi Derneği yönetim kurulu başkanlığı yapan Avşar evlidir ve iki çocuğu vardır. Günümüze kadar bir çok dergi ve ortak yazım kitaplarda makale ve yazıları yayımlanmıştır.

Sitemizde yer alan diğer hukukçu ve avukatları listelemek için tıklayın.. 

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski