SGK e-reçete kaç gün geçerli? e-reçete nedir?

SGK e reçete kaç gün geçerli? SGK Hastane Reçetesinin Geçerlilik Süresi Ne Kadar? e-reçete Kaç Gün Geçerli? E-reçete Uygulaması nedir? Reçete kaç gün geçerli?
SGK e-reçete


SGK e reçete kaç gün geçerli? e reçete nedir? SGK Hastane Reçetesinin Geçerlilik Süresi Ne Kadar? e-reçete uygulaması nedir?


Teknolojinin gelişmesiyle reçetelerde elektronik sisteme geçiş yaptı. Elektronik sisteme geçiş yapıldıktan sonra reçetelerin kaç gün geçerli olduğu merak edilmeye başlandı. Reçeteler eskiden kaç gün geçerli ise yine aynı geçerlilik süresine sahip olacaktır.

SGK e-reçete kaç gün geçerli?

Doktorların hastalara yazdığı reçetelerde bulunan ilaçların alınması için bir süre belirlenmiştir. Bu süre aşıldığı taktirde hastanın tekrar muayene olması gerekir. Aynı ilaçlar yazılır ve yine reçete geçerliliği bitmeden alınması gerekir. Hastalar bu sürenin ne kadar olduğunu merak ediyor. SGK hastane reçetesinin geçerlilik süresi 4 gündür. Hastalar bu süre içerisinde reçetelerine yazılan ilaçları almazsa tekrar doktora görünmek zorunda kalıyor. Hastaların iyileşme sürecinin zamanında başlaması için reçeteye geçerlilik süresi uygulaması eklenmiştir.


Elektronik Reçete Uygulaması Nedir?

Eskiden doktorların kağıtlara yazıp hastaya verdikleri reçeteler artık teknolojinin gelişmesiyle elektronik ortama taşındı. Hastanın kağıtlarla uğraşmaması için, kağıtları kaybetme durumu olmaması için reçeteler elektronik ortama geçti. Elektronik reçeteler hem hasta için hem eczacı için durumu kolaylaştıracak. Reçetelerin geçerlilik süresi eskiden aldığınız reçetelerin geçerlilik süresi ile aynı olacak. İlaçları zamanında almak bu yüzden önemli. Geçerlilik süresini geçtiyseniz tekrar muayene olmak zorundasınız.

Raporlu İlaçların Kaç Gün Önceden Yazılması Gerekmektedir?

Raporlu ilaçlar hakkında Eczacı İşverenler Sendikası, bir açıklama yaptı. Yapılan açıklamaya göre raporlu ilaçların reçetesi 15 gün önceden yazılmaktadır. Bu kurala uymayan hastalara SGK tarafından ilk defa işlem yaptığı gösterilerek ilaç yeniden yazılmaktadır. Sadece 28 günlük ilaç yazılabilmektedir. 15 gün önceden raporlu ilaçların yazılaması gerekir. Aylık yazılan ilaçlarda 1 ay 28 gün önceden yazılan raporlu reçeteler kabul edilmektedir. 3 aylık yazılan ilaçlarda 3 ay 28 gün önceden yazılabilir.

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski